Fudbalski spektakl u Kragujevcu: Tim Feđe Dudića odigrao najluđi meč sezone i izveo novo čudo!
Feđa Dudić vodi Radnički 1923 ka Evropi (Foto: Radnički 1923)

Preokret i trijumf protiv direktnog rivala

Fudbalski spektakl u Kragujevcu: Tim Feđe Dudića odigrao najluđi meč sezone i izveo novo čudo!

Midhat Šljivak

Prvi spektakl u 1. kolu doigravanja za prvaka Srbije viđen je danas u Kragujevcu u duelu između Radničkog i Čukaričkog. Viđeno je čak sedam pogodaka, a duel je okončan pobjedom domaćeg tima od 4:3.

Feđa Dudić je napravio fenomenalan posao s Radničkim 1923 i tim je iz borbe za opstanak uveo u doigravanje za prvaka. Elitni dio lige u Kragujevcu započeo je istinskim spektaklom u kojem je Radnički savladao Čukarički s 4:3.

Radnički dobro ulazi u meč. U šestoj minuti sjajan napad domaćih završava Gluščević i dovodi domaći tim u prednost od 1:0.

Ipak, gosti iz Beograda u samo dvije minute dolaze do preokreta. Adžić u 13. minuti poravnava rezultat na 1:1, a u 15. minuti mrežu Radničkog pogađa Vinicius Mello za vodstvo gostiju od 2:1.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu i do odlaska na odmor viđena su još dva pogotka.

Oglasi

U 29. minuti Radnički je izjednačio. Za 2:2 je zabio Ortiz, no gosti ipak na odmor odlaze s golom prednosti nakon što je Vinicius Mello u 41. minuti postigao pogodak za 3:2.

Radnički do novog izjednačenja stiže nakon deset minuta igre u nastavku. Za 3:3 je pogodio Đurić.

I nakon šestog gola na meču igralo se otvoreno s obje strane. Sijevalo je pred oba gola, a u 82. minuti erupcija oduševljenja u Kragujevcu. Ivelja zabija za preokret i vodstvo domaćeg tima od 4:3.

Pokušao je Čukarički do kraja doći do izjednačenja. Međutim, u tome nije uspio i Radnički je došao do tri velika boda u borbi za Evropu.

Ekipa Feđe Dudića trenutno je na poziciji broj četiri koja vodi u Konferencijsku ligu s 53 boda a Čukarički je šesti sa pet bodova manje. Između njih je Vojvodina s 50.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, doigravanje, 1. kolo:

Radnički 1923 - Čukarički 4:3

Top Komentari

velez mo
Bravo Doktore,ma kakav Hajduk ti si trener za Lige Petica
2 0
BosanskaSvedska
Kako se bore ovi od Feđe,svaka im cast!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti