Dudić ogorčen zbog "srpskog pravila": To ima samo u Srbiji, ja to nigdje na svijetu nisam vidio"

Kao i obično bez dlake na jeziku

Dudić ogorčen zbog "srpskog pravila": To ima samo u Srbiji, ja to nigdje na svijetu nisam vidio"

Admin Čaušević

Zna Feđa Dudić kako je ispisati historiju. Uradio je to sa Veležom. Odveo je Rođene u Evropu i donio trofej nakon tri decenije. Sada je na putu da isto uradi u Srbiji i to sa Radničkim iz Kragujevca.

Veliki korak ka plasmanu na euroscenu, sigurno historijskom, Dudić je napravio u subotu kada je Radnički 1923 u direktnom duelu sa 4:3 pobijedio Čukarički u jednom zaista sjajnom meču.

"Svako će pamtiti ovu utakmicu koja je bila visokog intenziteta, mogao je i Čukarički pobijediti, bio sam ljut na Lekovića, rekao sam mu to, ali je izašao u drugom poluvremenu i pokazao da je pravi i da vrijedi", rekao je Dudić nakon meča te nastavio:

"Do četvrtog gola smo diktirali tempo, bili smo agresivniji, jedna velika pobjeda i utakmica koja će se pamtiti pogotovo kad se u obzir uzme važnost utakmice. Danas je zadesilo toliko problema."

Bh. trener je ostao začuđen zbog pravila koje važi u Srbiji. To je istakao i na pressici. Iz njegove perspektive je nevjerovatno da neki igrač nema pravo nastupa za novi klub protiv bivšeg.

Naime, Miludin Vidosavljević, talentovani veznjak je u augustu prešao iz Čukaričkog u Radnički te nije imao pravo nastupa za klub iz Kragujevca.

Oglasi

"Vidosavljević nema pravo igrati, ogorčen sam, to sam i rekao. To samo u Srbiji ima da igrač koji potpiše nema pravo nastupa za novi klub."

"To nigdje u životu nisam čuo ni vidio, slažem se za posuđene igrače, ali za one koji su potpisali to nisam vidio."

Srpski klupski fudbal kao i sama organizacija takmičenja ima dosta nelogičnosti, a jedno od njih je definitivno ono koje je istakao i Dudić te bi "fudbalska vlada" u toj zemlji ozbiljno trebala razmisliti da ukine pravilo o kojem je govorio bh. trener.

Radnički sada drži četvrto mjesto koje donosi plasman u Evropu, dok do euroscene može i preko Kupa Srbije gdje su stigli do završnice.

"Sezona koja će se definitivno ispisati zlatnim slovima u historiji Kragujevca i nadam se da će sve završiti sa sretnim krajem", rekao je Dudić kojeg novi izazov čeka u srijedu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Na Čika Daču stiže Vojvodina u polufinalu Kupa. Tribine bi trebale biti ispunjene, barem se tome nada Dudić.

"Pozivam publiku da dođe na utakmicu. Ne treba im bolji poziv. Imamo 14-15 igrača, ali ne odustajemo, ne spuštamo gard i tako će biti do kraja", poručio je jedini bh. trener koji radi uspješno u regionu.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
"poručio je jedini bh. trener koji radi uspješno u regionu", a novinaru Sergej Jakirovic,mozda jos uspjesniji u Dinamu,nemas ti pojma osim ako Hrvatska nije Spanija pa nije u regionu
1 2
Manager
I to najskuplji igrac Radnickog 1.2M €, dok svi ostali igraci njih 30 vrijede ukupno 7M €
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi