Navijače je iznervirao tvrdnjom

John Obi Mikel ponizio Luku Modrića: "Samo šuti i nosi to odijelo"

Edmir Škorić

Otkako je fudbal nastao, postoje učestala poređenja među fudbalerima, iako oni sami nisu ljubitelji toga i ne žele da ih se uspoređuje s drugima.

Oduvijek se nekako fudbalski svijet dijelio na Messija i Ronalda, odnosno na jednog ili drugog fudbalera. Naravno, teško je imati pravi uvid u takvim tvrdnjama, no uglavnom svi imaju svoje favorite i u moru najboljih izaberu - najboljeg.

John Obi Mikel, bivši veznjak Chelseaja, imao je priliku da igra u engleskoj Premier ligi, pa čak i da je dva puta osvoji sa Plavcima, a ima i trofej u Ligi prvaka s ekipom iz zapadnog Londona. Dok je igrao za Chelsea, Luka Modrić je bio u Tottenhamu, tako da sigurno dobro poznaje hrvatskog veznjaka.

Upravo su o Modriću upitali Mikela, a on tvrdi da trenutni veznjak Real Madrida nije bolji od Kevina De Bruynea, zvijezde Manchester Cityja.

"De Bruyne je daleko superiorniji od Modrića. Statistika ne laže, ima više golova i više asistencija. Uostalom, on dominira u Premier ligi, najtežoj ligi na svijetu. A Modrić? U La Ligi igar...", rekao je bivši reprezentativac Nigerije, mada je naišao na salvu negativnih komentara i reakcija.

"Ko to kaže? John Obi Mikel? Ko je on uopšte? Neka se drži tog odijela i neka ne priča gluposti", odgovorio mu je jedan fudbalski fan.

Post by @football_famzy
View on Threads

Dobio je potom i argumentovan odgovor, pa mu je neko napisao da je Modrić "pod broj jedan osvajač Zlatne lopte, pod broj dva pet puta osvajao Ligu prvaka, igra u ligi koja je osvojila 6 Liga prvaka u zadnjih 10 godina i 6 od posljednjih 10 Evropskih liga".

"S reprezentacijom, Modrić ima zapanjujuće igre, igrao je finale i polufinale na SP. Šta radi Belgija? Generacija 'belgijskog čuda'? De Bruyne je fantastičan igrač, ali Modrić je puno više dokazao i pokazao", poručio je jedan od navijača.

"Za nekoga ko je igrao fudbal, njegovo znanje o fudbalu se čini kompromitiranim. Ne možete uspoređivati CM i AM s istim statistikama", stoji u jednom od komentara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mikel koji nije postigao ništa priča gluposti nakon što je zabio 20 golova u karijeri u 10 godina s Chelseajem", također se moglo pročitati u komentarima, dok mu je jedan od navijača poručio da "prestani da pušiš travu".

Nedavno je Modrić ipak bio uspješniji od De Bruynea, pošto je Real Madrid izbacio Manchester City u Ligi prvaka i Kraljevi će u polufinalu igrati protiv Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.