Rakitić nagovijestio novu Modrićevu destinaciju: "Ako ne potpiše za njih, imat će problema sa mnom!"

Dugogodišnje kolege iz reprezentacije Hrvatske

Rakitić nagovijestio novu Modrićevu destinaciju: "Ako ne potpiše za njih, imat će problema sa mnom!"

Admin Čaušević

Luki Modriću ugovor sa Realom ističe kroz nekoliko sedmica. Kraljevi mu ne nude produženje te je odlazak vrlo izgledan. Već mjesima se špekuliše o Modrićevoj novoj destinaciji, a sada je sve zakomplikovao i Ivan Rakitić.

Modrić bi najradije ostao u Realu i završio karijeru u španskom velikanu. Već duže vremena ga mame Saudijci i Amerikanci, dok se u sve uključio i Dinamo sa sloganom "imalo bi smisla".

Rakitić se nada kako će sjajni odnosi sa Modrićem biti ključni da osvajač Zlatne lopte završi u Saudijskoj Arabiju. Čak mu je bivši fudbaler Barcelone i zaprijetio u šaljivom tonu.

Kao što je poznato Rakitić od zimus igra za Al Shabab te smatra da bi bilo odlično da mu se u tom klubu priključiti i njegov bivši kapiten iz reprezentacije Hrvatske.

"Ako dođe u Saudijsku Arabiju, a ne potpiše za Al Shabab imat će problema sa mnom", rekao je Rakitić za Arab News te za Modrića kazao da mu je poput brata.

"Ako izabere Saudijsku Arabiju to bi bilo nevjerovatno. Nazvao bih ga nakon dvije minute i učinio sve da potpiše Al Shabab i da ga dovedem u Saudijsku Por ligu ili mu dam sve informacije koje mu trebaju."

Oglasi

"Ako odluči da ostane još sezonu u Madridu, mislim da bi uživanje u Luki još godinu također bilo nevjerovatno", dodao je nekadašnji fudbaler Barcelone.

Dan za donošenje velike odluke za Modrića je sve bliže iako vjerovatno legendarni veznjak o svemu i ne razmišlja previše.

Modrić kao vrhunski profesionalac je uglavnom fokusiran na prvu narednu stvar koja slijedi, a to je veoma uzbudljiva završnica sezone za Kraljeve.

La Liga je praktično već osvojena, dok uskoro slijede i polufinalni okršaji Lige prvaka sa Bayernom. Osvajanje prestižnog klupskog takmičenja bi bilo sigurno najbolji mogući kraj.

Iskusnog 38-godišnjaka očekuje i nastup na Evropskom prvenstvu, pa ostaje da se vidi da li će odluku o ostanku ili odlasku iz Reala donijet prije ili poslije kontinentalnog turnira.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi