Real Madrid i Bayern se sastaju u polufinalu LP, nakon toga završavaju veliku razmjenu igrača!

Bek za beka

Real Madrid i Bayern se sastaju u polufinalu LP, nakon toga završavaju veliku razmjenu igrača!

Eldar Ganibegović

Real Madrid i minhenski Bayern igrat će dvomeč u polufinalu Lige prvaka. Nedugo zatim, predstojećeg ljeta, ova dva evropska velikana trebala bi da završe veliki posao i razmjenu igrača.

Nedavno je okončano četvrtfinale Lige prvaka. Real Madrid je na penale nakon ukupnih 4:4 izbacio Manchester City, dok je Bayern s ukupnih 3:2 bio bolji od Arsenala u dvije utakmice.

Ova dva tima će odmjeriti snage u polufinalu i tražiti put do finala gdje će se sastati protiv PSG-a ili Borussije Dortmund. Nakon toga, uslijedit će spektakl.

Naime, sve više informacija iz stranih medija dolazi o tome kako će ova dva tima napraviti veliku razmjenu igrača. Protagonisti su dva beka, Alphonso Davies i Ferland Mendy.

Informaciju su dali novinari L'Equipea, koji su imali više informacija od novinara iz Španije i Njemačke. Dogovor ima velike šanse za uspjeh s obzirom da su oba igrača još pod ugovorom do 2025. godine, a njihovi menadžeri strahuju da će ih izgubiti za malo novca.

A taj osjećaj u slučaju Alphonsa Daviesa dokazuju oštre izjave sportskog direktora Bayerna, koji je rekao za Sport Bild:

Oglasi

"Dao sam Alphonsu vrlo konkretnu ponudu. Ali ne možemo ga čekati beskonačno. U nekom trenutku u životu morate reći da ili ne."

Najveći znak pitanja ostaje strategija Real Madrida. Ferland Mendy je počeo u La Ligi u 19 utakmica, a Carlo Ancelotti je nekoliko puta rekao da je defanzivac jedan od glavnih igrača u borbi za titulu koja je nakon El Clasica izvjesna.

Francuski igrač doveden je iz Olympique Lyona za 48 miliona eura i vidjet ćemo da li će zaista na ljeto napustiti Kraljeve.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U defanzivi, on je najbolji lijevi bek na svijetu. Može sve i veoma je jak u duelima jedan na jedan, ali i dva na jedan", istakao je nedavno Carlo Ancelotti.

Zanimljivo je da čelnici španskog velikana igraču nisu ponudili ugovor, iako su za njega bili zainteresovani Arsenal, Liverpool i Manchester City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Tako ti je to sa osobama koje nemaju ženu, djecu, djevojku, hobi...nemaju nikakav život pa vazda sjede za mobitelom i čekaju priliku da pokažu koliko su glupi. P.S. Navijam za BVB a Bayern je klub koji mi je broj 1 na listi klubova koje ne volim. Ali ovaj baron je degenerik žešći a još gori su oni (redakcija) koji dozvoljavaju ovakvo divljanje.
3 0
user1713710627
Ode Davies lagano u najveći klub na planeti Real Madrid juhuhuhu
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi