Pred kraj sezone

Rolerkoster emocija u srcu Arde Gulera: Ancelotti ga klupirao mjesec i po, sada mu opet daje nadu

Eldar Ganibegović

Arda Guler je na velika vrata došao u Real Madrid, no prvu sezonu neće pamtiti po lijepom. Nakon svega što je prošao, već skoro mjesec i po nije igrao, no Carlo Ancelotti mu sada opet daje nadu.

Dvadeset miliona eura je Real Madrid platio Fenerbahceu prošlog ljeta za usluge mladog Arde Gulera. Turski Messi, kako ga zovu u rodnoj zemlji.

Povrede su ga spriječile da debituje kada se očekivalo, no uspio je skupiti određeni broj minuta, tačniije samo 196 na 14 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Klupiran je na posljednjih pet utakmica, dvije u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja, te tri u ligi, redom protiv Bilbaa, Mallorce i Barcelone.

Posljednji put je igrao 26. marta u porazu Turske od Austrije (6:1) u prijateljskoj utakmici, a posljednji put je minute u dresu Reala dobio 16. marta kada je igrao posljednjih šest minuta protiv Osasune.

Jasno je da nikako ne može da bude zadovoljan i da je frustracija velika. Sada mu Carlo Ancelotti ponovo daje nadu.

Nakon 3:2 pobjede u El Clasicu protiv Barcelone jasno je da će Real Madrid postati novi prvak Španije. Kako se sezona bliži kraju sve više će šansu dobijati igrači s klupe, pa tako i Arda Guler.

Itekako je to i logično, jer Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka i moći će imati taj luksuz da odmara glavne igrače pred duele s Bayernom u polufinalu, kao i za eventualno finale.

Što se Arde Gulera tiče, španski novinari često pitanju za njega. Carlo Ancelotti sada je opet govorio o njemu i dao mu nadu da će dobiti još neki minut do kraja sezone.

"Arda Guler se osjeća jako dobro i spreman je, zaslužuje više prilika i šansi da igra. Može da bude poslan na teren što je pre moguće, dat ću više minuta Ardi", istakao je trener Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredni meč Real Madrid igra već večeras. Gostuje kod Real Sociedada u okviru 33. kola Primere i vidjet ćemo da li će Guler ikako igrati. Teško ga je očekivati od prve minute, to je sigurno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.