Ovo je majka legende Reala: Nestvarno šta je slavni sin sa šurom uradio poštenoj i naivnoj domaćici

Sve se završilo na sudu

Ovo je majka legende Reala: Nestvarno šta je slavni sin sa šurom uradio poštenoj i naivnoj domaćici

Admin Čaušević

Jedna od najvećih legendi Real Madrida iskoristila je majku za svoje mutne poslove. U sve je navodno bio upetljan i njegov šura. Slučaj je završio na sudu, a čuveni napadač se izvukao iz svega kao da se ništa nije desilo.

Uz naizgled savršenu porodicu i impresivnu sportsku karijeru čuveni Raul Gonzalez Blanco je prije nekoliko godina završio na sudu, a da bi izbjegao odlazak u zatvor iskoristio je svoju majku.

Bivši fudbaler Real Madrida optužen je za teške korporativne zločine u procesu u koji su bili uključeni i njegova majka Marisa Luisa Blanco (79) te njegov šura Carlos Redondo Sanz.

Njih dvoje su se pojavili kao upravitelji kompanije Europa Scara Sport SL koja je imala dug od čak 18 miliona eura.

Marisa, Raulova majka, neobrazovana žena koja je oduvijek radila kao domaćina, također je likvidator tvrtke.

Provincijski sud u Madridu odlučio je povući pokušaj pokretanja stečaja i naredio da se postupak protiv bivšeg igrača Reala da se ne bi izbjegla isplata duga.

Oglasi

Raul je navodno počinio kaznena djela kažnjive nesolventnosti, pronevjere i korporativnog kriminala zbog kojih mu je prijetio i zatvor.

Međutim, svoje mutne i podmukle poslove Raul je prebacio na majku koja je na kraju nekako uspjela izbjeći kaznu i odlazak u zatvor.

Raul u društvu supruge Mamen Sanz i šure Carlosa Redonda

Marisa Blanco je pratila svog sina u poslovnim avanturama od samog početka. Bila je 1995. godina kada je Raul osnovao svoju prvu komercijalnu firmu, 29 de Octubre SL, posvećenu prodaji i najmu nekretnina.

Godinu dana kasnije osnovao je Europa Scar Sport, sa svojim agentom Ferminom Gutierrezom kao jedinim upraviteljem koji otpušten nekoliko mjeseci kasnije. Godine 2004. njegova je majka preuzela dužnost upraviteljice.

Osim toga, Marisa je imala pune ovlasti nad Rolo Imagenom, tvrtkom osnovanom 1997. za iskorištavanje prava na slike, koja je deset godina kasnije ugašena. Od 2015. također je bila zajednička upraviteljica Tatiba Publicidad SL, kompanija koja se bavi iznajmljivanjem nekretnina.

Vremešna žena je cijelog života bila domaćina, živjela je sa suprugom Pedrom i očigledno nije baš najbolje bila upućena u poslove svog sina i šta joj radi iza leđa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, mediji u Španiji su pisali kako je Raul bio pravi majčin mezimac te da je ona oduvijek bila njegov najveći navijač, a majka kao majka bila je spremna uraditi sve za svog sina.

Treba dodati da je Raul oduvijek imao miran život, nastajao je da ne privlači pažnju medija, a još od 1999. godine je u braku sa Mamen Sanz koja je sa svojim bratom očigledno znala kako zamazati oči svom mužu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti