Sadist koji svaki dan "pati" Modrića otkrio zašto je veznjak drukčiji od svih: "Hrvat je i dalje..."

Čuveni Antonio Pintus govorio o veznjaku

Sadist koji svaki dan "pati" Modrića otkrio zašto je veznjak drukčiji od svih: "Hrvat je i dalje..."

Admin Čaušević

Sa skoro 39 godina Luka Modrić je i dalje spreman odgovoriti najzahtjevnijim utakmicama poput četvrtfinala Lige prvaka što je pokazao u nedavnim nastupima protiv Manchester Cityja. Međutim i dalje nije poznato da li će ostati u Realu.

Kondicioni trener Real Madrida, Antonio Pintus jednog od najuspješnijih u historiji fudbala otkrio je tajne Los Blancosa koji su u polufinalu Lige prvaka te su na putu da osvoje La Ligu.

Real Madrid je do polufinala Lige prvaka stigao nakon što je eliminisao Manchester City Pepa Guardiole na penale, a zatim je nekoliko dana kasnije u El Clasicu pobijedio Barcelonu.

Zahvaljujući odličnoj atletskoj pripremi Antonija Pintusa, koji nosi i nadimak sadist zbog svojih metoda igrači Reala fizički mogu odgovoriti svim zadacima koji se pred njih postave.

Prije nekoliko dana italijanski kondicioni trener dao je intervju za Sky Sports, u kojem je otkrio neke od tajni Blancosa:

"Imamo vrlo skromnu ekipu, svi su mladi i gotovo svojevoljno podliježu fizičkoj torturi. Fudbal je evoluirao u odnosu na 90-e, ima više intenziteta i moramo se prilagoditi. Tehnički fudbaleri su traženi, ali u isto vrijeme snažni, brzi i otporni."

Oglasi

"Podaci s utakmica stižu sutradan, ali ih nije lako analizirati. Ako trčite više, to ne znači da ćete na kraju obijediti. Bitna su ubrzanja, trčanje više kilometara nije uvijek povezano s pozitivnim rezultatom."

Dao je Pintus i komentar o Luki Modriću i Toniju Kroosu. Otkrio je i najvažniju karakteristiku Hrvata koja ga čini boljim od ostalim, a to je ubrzanje.

"Modrić i Kroos? Imaju 39 (Modrić će napuniti u septembru) odnosno 34 godine, ali Hrvat je i dalje eksplozivan, dok Nijemac ima veliki otpor."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao što je poznato obojici legendarnih veznjaka na kraju sezone ističe ugovor s Realom. Kroos je praktično dogovorio ostanak, dok to sa Modrićem nije slučaj.

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine je posljednjim nastupima pokazao da još uvijek može igrati na najvećem nivou, preostaje da se vidi da li će to biti dovoljno i da uvjeri Florentina Pereza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi