Arda je u Real stigao kao mršavi dječak, devet mjeseci kasnije je ozbiljna mašina!
Arda Guler je ozbiljan u namjeri da pokaže ko je i šta je (Foto: Instagram)

Radi žestoko

Arda je u Real stigao kao mršavi dječak, devet mjeseci kasnije je ozbiljna mašina!

Midhat Šljivak

Arda Guler je u ljeto prošle godine pojačao Real Madrid. Mladi Turčin stigao je kao mršavi dječak, ali devet mjeseci kasnije njegov fizički izgled se itekako promijenio.

Talentovani turski fudbaler Arda Guler još uvijek čeka pravu šansu u dresu Real Madrida. Stigao je među Kraljeve prošlog ljeta kao jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope, no povrede mu nisu dozvolile da se odmah nametne Carlu Ancelottiju i dobio je izuzetno malo prostora za igru.

Međutim, 19-godišnjak ne gubi vrijeme kukajući već radi maksimalno kako bi bio potpuno spreman na izazove koji su pred njim. Trenira više od svih i čeka šansu.

Arda je u klub stigao kao mršavi dječak. Tijelo mu nije bilo dovoljno spremno za napore koje traži La Liga, pa su stigle i povrede koje su ga poprilično unazadile.

Turski fudbaler odlučio je nabaciti malo mišićne mase. Devet mjeseci od dolaska u Real Madrid njegovo tijelo izgleda potpuno drugačije i njime se Guler odlučio pohvaliti na društvenim mrežama.

Oglasi

"Nema odmora", kratka je poruka 19-godišnje zvijezde Reala.

Arda je u dresu kraljevskog kluba odigrao samo sedam utakmica ove sezone. Postigao je jedan pogodak i na terenu je proveo skromnih 98 minuta.

Mala minutaža konstantno pokreće priče o njegovom odlasku sa Santiago Bernabeua. Međutim, on je spreman ostati i boriti se za svoje mjesto.

"Ovo je najbolji klub na svijetu. Teško je, ali mislim da imam kvalitet da bih igrao ovdje. Naporno ću raditi", poručio je nedavno Arda Guler.

Oglasi

Carlo Ancelotti: "Budite strpljivi s Ardom"

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti traži strpljenje od strane turskog fudbalera, ali i javnosti.

Italijan ističe da 19-godišnjak definitivno ima kvalitet da igra za Real Madrid, ali da je potrebno vrijeme da se sve uklopi na pravi način.

"Vjerujte mi, budite strpljivi s Ardom Gulerom. Mora se boriti za mjesto u timu, ali budite strpljivi jer će on pokazati sav svoj kvalitet", rekao je Ancelotti.

Konkurencija u Realu je ogromna. Bit će još veća od naredne sezone i vidjet ćemo kako će se mladi veznjak snaći u timu i hoće li zaista ostati član kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kvalitet kojeg posjeduje je ogroman. Vrhunski je fudbaler, ogroman talenat, ali dosta je takvih koji nisu uspjeli u Realu i koji su se pronašli negdje drugo.

Arda međutim očigledno nema namjeru odustati. Radi zaista žestoko i kao da želi dokazati da je čovjek za velike stvari.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi