Službena lica za utakmice 29. kola WWin lige

Bandiću derbi na Koševu, Bilbiji pripao duel u između GOŠK-a i Željezničara

Haris Zilić

Za vikend nas očekuju mečevi 29. kola WWin lige i lagano fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini ulazi u sami finiš. Timovi imaju jako zgusnut raspored u posljednjim kolima prvenstva.

Dosta je borbe za opstanak, ali u vrhu tabele stvari još nisu kristalno jasne kako u borbi za titulu, tako i u borbi za Evropu.

Naredno 29. kolo donosi dva meča u subotu, tri duela u nedjelju, dok je jedan meč na rasporedu u ponedjeljak.

NFSBiH odredio je i službena lica za mečeve 29. kola WWin lige.

U nedjelju će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" derbi kola odigrati Sarajevo i Velež, to će biti jako bitna utakmica u borbi za evropska takmičenja. Meč počinje u nedjelju 28. aprila u 20:45, a sudit će Antoni Bandić iz Gruda.

U subotu program od 13:30 otvaraju u Modriči Sloga Meridian i Zvijezda 09, a taj susret sudit će Josip Martinović iz Čapljine.

U nedjelju od 17 sati zanimljiv susret će odigrati Posušje i Zrinjski, a u ovom hercegovačkom duelu glavni arbitar će biti najbolji bh. sudija, Irfan Peljto iz Sarajeva.

U nedjelju od 13 sati Široki Brijeg će u Čitluku ugostiti lidera na tabeli ekipu Borca, a pravu će dijeliti arbitar iz Gradiške, Dragan Kešić.

Veoma bitnu utakmicu u brobi za opstanak u subotu 27. aprila od 16 sati u Gabeli igraju GOŠK i Željezničar, a veoma zahtjevan zadatk u toj utakmici pripao je sudiji iz Prijedora, Luki Bilbiji.

Konačno, 29. kolo WWin lige se zatvara u ponedjeljak kada će na Tušnju od 16:30 svoj meč odigrati Tuzla City i Igman Konic, još jedna jako bitna utakmica u borbi za opstanak. Meč na Tušnju sudit će Admir Musić iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo na kraju da će svi mečevi 29. kola WWin lige biti u direktnim TV prijenosima.

Kompletna službena lica za utakmice 29. kola pogledajte OVDJE.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.