Disciplinska komisija NS BiH žestoko kaznila FK Sarajevo i FK Velež

Najteže je prošao klub sa Koševa, a kažnjeni su i Željezničar, Zrinjski, Borac

Disciplinska komisija NS BiH žestoko kaznila FK Sarajevo i FK Velež

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometni savez naše zemlje ponovo je odlučio kazniti klubove Wwin lige.

Većinom se to odnosi zbog ponašanja navijača, korištenja pirotehnike i slično. Disciplinska komisija NS BiH bila je neumoljiva, a kazne se odnose na 25. i 26. kolo Wwin lige.

Sarajevo će platiti 11.500 KM zbog dešavanja na meču sa Igmanom, te FK Željezničar. Kazna od 8.500 se odnosi na meč sa Igmanom na Koševu, a kazna od 3.000 KM zbog ponašanja navijača na duelu sa FK Željezničar na Grbavici.

Radi se o kaznama zbog korištenja pirotehnike, te vrijeđanja i kleveta.

FK Velež je zbog ponašanja navijača na meču sa FK Borac kažnjen 8.500 KM. Kaza se odnosi na korištenje pirotehnike te ubacivanje predmeta u ograđeni dio terena.

Po 4.000 KM kazne su dobili Zrinjski i Borac. Zrinjski zbog dešavanja na utakmicama sa Zvijezdom i Slogom, a Borac za susrete sa Slogom i Širokim Brijegom. Sve se odnosi na korištenje pirotehnike navijača.

Oglasi

Pirotehnike je na vječitom derbiju bilo vrlo malo, pa je FK Željezničar kažnjen sa 'samo' 2.000 KM.

Podsjetimo, danas je izrečena i kazna Zrinjskom zbog ulaska navijača u teren nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka protiv FK Veleža.

Komisija je između ostalog razmatrala izvještaje službenih lica sa utakmice 26. kola Wwin Lige Bosne i Hercegovine FK Zrinjski-FK Velež, te je donijela sljedeće odluke:

HŠK Zrinjski se kažnjava jedinstvenom novčanom kaznom od 18.000 KM, zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren, nereda na stadionu po završetku utakmice, te zbog diskriminirajućeg skandiranja navijača. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61., 62. i 83. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Komesar za bezbjednost HŠK Zrinjski Puljić Želimir se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog propusta u obavljanju dužnosti, shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Potvrđuje se kazna za HŠK Zrinjski, zabrane odlaska navijača na 1 (jednu) gostujuću prvenstvenu ili Kup utakmicu, shodno Odluci Disciplinske komisije od 22.11.2023. godine (uslovno kažnjavanje). Odluka stupa na snagu shodno odredbama člana 123., stav 6. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, naveli su iz NS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da su članovi Disciplinske komisije NS BiH Dario Knezović (predsjednik), Goran Kosorić, Nermin Kljajić, Edin Kotlo, Mario Rozić i Marinko Štrbac.

Klubovi redovne pune kaznama kasu Saveza, a tako će sigurno biti i do kraja ove sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jakako
Navijači bez imena su oštetili tolika službena vozila policije pa kako to komentaristi? Oštetili autobus FK Velež? I volio bih znati šta oni misle na ovako sramotnu kaznu?! Samo normalni da odgovore ako može?
4 3
*p!p!t@*
Je li sad jasno zašto govorim da balije samo prćit treba? Ako nije i ne čudi me... *****e doslovno izgonjale kaznu za utakmicu na koju svakako ne bi išli, uz presmiješnu novčanu kaznu. Upola kažnjen Velež zbog pirotehnike. Da, da, da, balije u savezu zapalit treba pored prćenja...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi