Ćorić o borbi za Evropu: Tablica sve govori, niko nam ne može oduzeti san, a mi ćemo se boriti

Posušje je u Banjoj Luci upisalo tek prvi poraz u drugom dijelu sezone u prvenstvu

Ćorić o borbi za Evropu: Tablica sve govori, niko nam ne može oduzeti san, a mi ćemo se boriti

Samir Mlaćo

Niz bez poraza koji je trajao od početka drugog dijela sezone Posušje je prekinulo u Banjoj Luci. Borac je u srijedu slavio 1:0, ali Posušje je ostavilo veoma lijep utisak.

Iako oslabljeni, izabranici Denisa Ćorića bili su dobar rival vjerovatno novom prvaku, a sada Posušje očekuje hercegovački derbi.

Rival je u nedjelju HŠK Zrinjski, pa su meč najavili upravo Ćorić te Ivan Marić.

"Niz je stao, ali i to je moralo da se kad tad desi. Nema kukanja, dolazi Zrinjski koji je u dobrom ritmu, kolega Petrović je to dobro posložio i kako vrijeme odmiče oni igraju sve bolje i bolje. Mi respektujemo svakog protivnika, ali igramo kući i idemo na pobjedu.

I sada ćemo to pokušati, neće biti lako, svako ima svoj cilj. Što se tiče kadra, nadam se da će jedan - dva igrača u odnosu na Borac vratiti u roster", istakao je Ćorić.

Da li je Boban spreman za meč?

Oglasi

"Utakmica sa Željom ostavila je dubok trag, Erika smo izgubili do kraja sezone. Begić će danas početi trenirati, Boban se uključuje u trenažni proces, a Lučića neće biti zbog kartona. Pavković i Bekavac su imali virozu, te se nadam da će se oni danas uključiti i da ćemo složiti najboljih jedanaest za Zrinjski".

Riječ je dobio i Mamić.

"Zrinjski je aktuelni prvak, ali nadamo se dobrom rezultatu. Do sada nisam igrao protiv Zrinjskog".

Ponovo je Ćorić dobio pitanje o meču sa Borcem.

"Dva - tri igrača su ušla u prvih jedanaest, nemaju kontinuitet i to se vidi. Vjerujem da će ti momci biti bolji, jer nije lako kada nemate kontinuitet igara. Vjerujem da ćemo iz svega ovoga mi izaći još bolji".

Oglasi

Posušje ima do kraja duele sa timovima iz samog vrha.

"Momci su zaslužili svojim igrama da se dovedu u situaciju da se borimo za nešto što nismo mogli možda sanjati prije početka drugog dijela sezone. Radujem se utakmicama koje su ispred nas, a poslije Zrinjskog se vraćaju još dva-tri igrača, imat ćemo širi roster".

Evropa, realnost ili san?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tablica govori da smo mi u borbi za vrh, nećemo bježati od toga. Kakav bi ja bio trener da ne vjerujem u to. Niko nam ne može oduzeti san, borit ćemo, a mi smo već uspjeli jer je glavni cilj bio opstanak. Pokušat ćemo napraviti još jedan iskorak, pa vidjet ćemo", dodao je Ćorić.

Meč Posušja i Zrinjskog igra se u nedjelju od 17 sati. Službena lica još uvijek nisu određena, iako se ovo kolo igra već sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi