U GOŠK-u odlična atmosfera pred duel protiv Željezničara: "Svjesni smo da pobjedom ostajemo u ligi"
VIDEO: K. Dedić

Susret se igra u subotu u Gabeli

U GOŠK-u odlična atmosfera pred duel protiv Željezničara: "Svjesni smo da pobjedom ostajemo u ligi"

Haris Zilić

Veoma bitnu utakmicu u borbi za opstanak u WWin ligi sutra (27. aprila) u Gabeli od 16 sati igraju domaći GOŠK i gost u ovom susretu ekipa Željezničara, to je duel 29. kola WWin lige.

GOŠK u ovaj susret ulazi sa osme pozicije i 32 osvojena boda, dok je Željezničar poziciju ispod sa 30 bodova.

Možemo slobodno reći da ekipa koja trijumfuje u sutrašnjem duelu puno mirnije ulazi u posljednja četiri kola i jednom nogom je osigurala opstanak, tako da nas sigurno očekuje uzbudljiva utakmica u najavi.

U timu iz Gabele vlada sjajna atmosfera pred sutrašnji duel, a meč su najavili prvotimci GOŠK-a, kapiten Riad šuta, golman Filip Vasilj i povratnik nakon povrede, Luka Nižić.

"Osvojili smo bod protiv Igmana, kako je utakmica odmicala, bod nam je bio velik. Na kraju smo sebi olakšali situaciju jer smo Igman ostavili iza sebe na tabeli", rekao je Šuta i dodao:

"Sigurno je da Željezničar ima motiv sutra i prošlu utakmicu su pobijedili. Mi idemo na tri boda i svjesno smo da sutrašnjom pobjedom sigurno ostajemo u ligi."

Oglasi

Golman Filip Vasilj također vjeruje u pozitivan ishod.

"Očekuje nas težak meč protiv izuzetno teškog protivnika, dobro smo ih analizirali i nadamo se osvajanju tri boda. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do tri boda. Nadamo se da ćemo slaviti sutra i tako ostati u ligi, sve je do nas", istakao je Vasilj.

Luka Nižić je pozvao publiku da bude vjetar u leđa u sutrašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je uvijek nezgodna ekipa, ali idemo po pobjedu, pozivam publiku da nas podrži. Uvjereni smo u opstanak i to je naš jedini cilj. Zadovoljan sam nakon povratka, nije me bilo pet mjeseci, ali ide sve dobro", rekao je Nižić.

Duel GOŠK-a i Željezničara igra se na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli sa početkom u 16 sati, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi