Fantastičan gol Engleza u Leipzigu

A Ten Hagu nije bio dovoljno dobar: Dortmund poražen, ali je Jadon Sancho zabio gol vikenda!

Endin Čaušević

Leipzig je danas u derbiju 31. kola njemačke Bundeslige na svom terenu pobijedio Borussiju Dortmund sa 3:1, ali meč na Red Bull Areni obilježio je fantastičan pogodak Jadona Sancha.

Sezona u Njemačkoj ulazi u samu završnicu, a sada su u centru pažnje borba za pozicije koje vode u Evropu, odnosno u niži rang jer je Bayer Leverkusen prošlog vikenda osigurao titulu prvaka ove zemlje.

Današnji mečevi ponudili su nam dosta golova, ali čovjek koji je obilježio ovih pet mečeva u poslijepodnevnom terminu je Jadon Sancho koji je svojom magijom ponovo oduševio fudbalski svijet.

Dortmund je igrao u gostima protiv Leipziga i poražen je sa 3:1 čime je sebi itekako otežao borbi za plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Gosti su odlično otvorili meč i već u 20. minuti uspjeli su da povedu sa 1:0 kada je Sancho zabio spektakularan pogodak. Englez je šutirao s vrha kaznenog prostora i pogodio je suprotne rašlje gola Leipziga.

Fantastičan pogodak igrača kojeg je Erik ten Hag čini se prelako otpisao u Manchester Unitedu možete pogledati na OVOM LINKU.

Međutim, slavlje gostiju nije dugo trajalo jer je Leipzig samo tri minute kasnije preko Opende poravnao na 1:1.

Do potpunog preokreta Leipzig dolazi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena golom Benjamina Šeška. Leipzig je sa 3:1 poveo u prvoj minuti drugog dijela golom Simakana, a konačnih 4:1 postavio je Baumgartner u 80. minuti.

Bayern je na svom terenu došao do pobjede protiv Frankfurta i to teže od očekivanog. Domaći su slavili sa 2:1, a junak je bio Harry Kane koji je postigao oba pogotka. Jedini gol za goste djelo je Ekitikea.

Ermedin Demirović i društvo razočarali su svoje navijače danas jer su poraženi na domaćem terenu od Werdera sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Bremena odigrao je odličnu utakmicu i golovima Schimda, Demana i Duckscha u drugom poluvremenu došao je do pobjede rezultatom 2:0 i nova tri boda.

Važnu pobjedu ostvario je Wolfsburg na gostovanju protiv Freiburga nakon preokreta sa 2:1. Vukovi su sada nešto mirniji u borbi za opstanak, a junaci su bili Arnold i Lacroix koji su donijeli gostima preokret u finišu meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.