Terzić sinoć slavio polufinale Lige prvaka, a danas mu čelnici kluba saopštili konačnu odluku

Moglo se i pretpostaviti

Terzić sinoć slavio polufinale Lige prvaka, a danas mu čelnici kluba saopštili konačnu odluku

Edmir Škorić

Borussia je u sjajnoj utakmici u utorak navečer u Dortmundu pred svojim fantastičnim navijačima slavila protiv Atletica s 4:2 u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka, pa se prvi put od 2013. godine našla u polufinalu.

Borussia je 2013. godine igrala finale Lige prvaka na Wembleyu protiv Bayerna i nije isključeno da i 11 godina kasnije gledamo njemačko finale.

Godinama nakon tog finala Borussia nije uspjela da ponovi ni približno dobar rezultat, da bi se sinoć plasirala u polufinale Lige prvaka, nakon pobjede nad Atleticom. Uslijedilo je veliko slavlje, a Dortmunđani će svakako protiv PSG-a tražiti svoje novo finale.

U Njemačkoj Borussiji mnogo slabije ide. Bilo je dosta loših rezultata, naročito na početku sezone i u jednom trenutku se činilo da će Edin Terzić dobiti otkaz. Ipak, klub ga je zadržai upravo zbog dobrih rezultata i sada su svjesni da je to bio pravi potez.

Iako su peti na tabeli Bundeslige, na poziciji koja ne donosi plasman u Ligi prvaka, uprava Borussije odlučila je da, bez obzira na sve, zadrži Terzića na klupi i naredne sezone.

Oglasi

Borussia bi i kao peta mogla izboriti Ligu prvaka zbog promjene formata takmičenja, pošto će dvije lige petice s najboljim koeficijentom dobiti dodatno mjesto.

Inače, Milioneri su do sada već inkasirali preko 100 miliona eura prihoda od Lige prvaka, a tek slijedi ono najbolje i utakmice s PSG-om u polufinalu. Bit će novca od TV prenosa, ulaznica, a tu je i potencijalno finale.

Terzić je još krajem februara imao omču oko vrata. Tada mu je dat ultimatum od samo dvije utakmice, ali je bh. stručnjak sve prebrodio i na kraju Borussiji donio spektakularan plaman u završnicu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Edin Terzić je na klupu BvB-a sjeo u decembru 2020. godine. Dobio je privremeno šansu umjesto Marca Rosea, da bi mu potom klub ukazao povjerenje i imenovao ga je za glavnog trenera u ljeto 2022. godine.

41-godišnji stručnjak koji je rođen u njemačkom Mendenu je u prošlosti bio u stručnom štabu Bešiktaša i West Hama, dok je u Borussiji radio i sa omladincima, bio tehnički direktor, pomoćni trener u prvom timu, pa čak i skaut.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kumario
Nije on BH stručnjak, kako pišete, rođen u Njemačkoj, govori perfect
0 1
user1708890612
Kod njemaca su bitni rezultati i onda slijede ugovori i veće plate. Pouka našima....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti