Održan tajni sastanak, Olmo blizu velikog transfera, raduju se i u Dinamu

Ima ugovor do 2027. godine, ali teško da će ostati u Njemačkoj

Održan tajni sastanak, Olmo blizu velikog transfera, raduju se i u Dinamu

Samir Mlaćo

Sjajni Dani Olmo već na ljeto će prema svemu sudeći napraviti sjajan transfer.

Olmo je vezan ugovorom sa Leipzigom do ljeta 2027. godine, ali teško je očekivati da će ga njemački tim uspjeti da zadrži.

Njemački Bild sada prenosi da su održani i razgovori protekle sedmice između zastupnika Olma te Barcelone, te da će 25-godišnjak uskoro u katalonski grad.

Nisu navedeni detalji, no očekuje se da Barcelona pošalje ponudu i završio ovaj sjajni posao već narednog mjeseca.

Olma navodno žele i brojni timovi iz Engleske, no Barcelona je sada najozbilnija opcija.

U klauzili jasno stoji da je Leipzig neće prodati Olma ispod 60 miliona eura, a iznos bi naravno mogao biti i mnogo veći.

Oglasi

Olmo je kao dječak bio u Barceloni, a nije krio da su mu snovi da se vrati i zaigra za prvi tim Katalonaca. Sada bi se mogli i ostvariti.

Olmo je sa 16 godina stigao u Dinamo, a zatim ga je zagrebački tim prodao u Leipzig za 29 miliona eura.

Uz to, Dinamo ima i 20 posto od narednog transfera, pa i Zagrebčani priželjkuju transfer ovog ljeta. Ako se i desi, Dinamo bi po drugi put sjajno profitirao. To bi značilo da će zarada ovog kluba biti 31 milion eura, od čega bi Dinamu pripalo 20 posto, odnosno oko šest miliona eura.

Ove sezone ima problema sa povredama

Olmo je ove sezone imao problema sa povredama, ali i pored toga bio je na nivou. Upisao je 23 nastupa uz osam pogodaka i pet asistencija. Za reprezentaciju Španije ima 33 nastupa, redovno igra i očekuje se da će tako biti i na Evropskom prvenstvu koje nas očekuje na ljeto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dobre igre donijele bi sigurno i rast cijene, pa će biti zanimljivo za šta će se odlučiti Olmo. Ranije se povezivao i sa Bayernom, no mnogi su mišljenja da on ne želi ostanak u Njemačkoj.

Primamljiviji su mu Engleska i Španija, pa klubovi u tim zemljama žele to i iskoristiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676846868
Bolje da vrate onog Holanđanina xavija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi