Problem za problemom

Bayernova zvijezda na štakama, propušta Real, Tuchel tvrdi da je to "priča naše cijele sezone"

Edmir Škorić

Bayern je u meču 32. kola Bundeslige gostovao u Stuttgartu, gdje je poražen s 3:1, ali Thomasa Tuchela posebno brine povreda važnog fudbalera.

Naime, lijevi bek Raphael Guerreiro morao je iz igre već u 17. minuti, kada ga je zamijenio leon Goretzka.

Prema riječima sportskog direktora Maxa Eberla, defanziva je na štakama napustio stadion u Stuttgartu, što bi moglo značiti da će propustiti revanš utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

"Imali smo sastanak s medicinskim timom prije utakmice i dogovarali smo se o minutaži za određene igrače. Raphael Guerreiro je dobio minute da bude spreman za srijedu, a sada je završio na štakama.

Dier je prije utakmice osjetio bol u butini te je zamijenjen, ali je napustio igru zbog udarca u glavu, a ne zbog prvobitne povrede. Sa Upamecanom nismo mogli dodatno rizikovati jer nije trebao igrati više od 30 minuta, ali je igrao svih 45. To je tužna i nesretna priča cijele naše sezone", rekao je Tuchel.

Guerreiro je sakupio 28 nastupa ove sezone i dao je tri gola uz dvije asistencije. Početak sezone je propustio zbog povrede, a nije igrao ni protiv Borussije Dortmund također zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U meču protiv Real Madrida na terenu je proveo 45 minuta, a protiv Arsenala je bio 90 minuta na terenu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, tako da je sigurno bio planiran i za srijedu, ali po svemu sudeći je Tuchel ostao bez Portugalca u vjerovatno najvažnijem dijelu sezone.

Podsjetimo da je u Madridu bilo 2:2 u duelu Bayerna i Reala, koji je danas proslavio novu titulu u Španiji i u mnogo boljem raspoloženju dočekuje utakmicu pred svojim navijačima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.