Xavi završava veliki posao - Bayern i Barcelona dogovorili senzacionalnu razmjenu igrača?!

Sve bi trebalo biti obavljeno ovog ljeta

Xavi završava veliki posao - Bayern i Barcelona dogovorili senzacionalnu razmjenu igrača?!

Esmer Oštraković

Barcelona je nedavno eliminisana iz Lige prvaka od PSG-a i bilo je to veliko iznenađenje za navijače velikana iz Španije. Sa druge strane Bayern je u polufinalu, a u prvoj utakmici igrali su sa Realom. Rezultat je bio 2:2, te su gosti iz Madrida u nešto boljem položaju pred revanš.

Već dugo se govori o zainteresiranosti Bayerna za neke igrače Barcelone, ali ne kriju ni u Barceloni da im se jako dopadaju neki igrači koji nose dres upravo Bayerna.

Kako stoje stvari ove dvije ekipe bi mogle završiti senzacionalnu razmjenu igrača od kojih bi svi imali koristi. Ne samo klubovi, nego i sami fudbaleri.

U godinama koje su izna nas ove dvije ekipe su itekako znale napraviti dobar posao, a tu se najviše prisjećamo transfera Thiaga Alcantare, Artura Vidala, te Philippea Coutinha.

Španski novinari tvrde da bi Barcelona itekako pristala na razmjenu, te da Xavi upravo to želi od svoje uprave. Naime, Barcelona želi Kimmicha, a Bayern je spreman da ga pusti, ali da zauzvrat put Minhena krene Araujo.

Oglasi

Urugvajac je prva meta Bayerna za prijelazni rok koji je pred nama, a i u januaru su ga pokušali dovesti međutim tada su iz Barcelone stigle dvije odbijenice.

Ipak, Araujo od tada ne igra na najvišem nivou i mnogo je griješio, te Xavi ne bi imao ništa protiv ovog načina poslovanja jer želi da od ljeta u svojoj ekipi ima Kimmicha.

Iako je najavio svoj odlazak na kraju sezone, Xavi Hernandez je promijenio odluku i on će ostati trener Barcelone i naredne sezone, te je već krenuo sa sklapanjem ekipe za narednu godinu.

Razmjena bi u ovom slučaju odgovarala i Xaviju, te Barceloni, ali i upravi Bayerna jer bi svi dobili ono što žele, a ne bi potrošili ništa dodatnog novca.

Ronald Araujo ove sezone igrao je u 35 utakmica kada je riječ o svim takmičenjima, te je postigao jedan gol i upisao je jednu asistenciju.

Svoju karijeru počeo je u Rentistasu, a zatim je prešao u Boston River iz kojeg 2018. godine potpisuje za B tim Barcelone. Dvije godien kasnije prešao je u prvi tim ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je riječ o Kimmichu on je u svim takmičenjima ove sezone odigrao 39 utakmica. Postigao je dva gola, te je upisao deset asistencija.

Seniorski fudbal počeo je igrati u Leipzigu iz kojeg 2015. godine ide u Stuttgart, a upravo iz Stuttgarta je prešao u Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Bravo xavi yebo ti sebi mamu u ckapi. Zamijeni i de yonga za gorecku, kima za kubarsija i yamala za gnabrija. Yebo te ko te i dovede i ko te zadrza. Napravit ce od barse ekipu sporiju nego kakav naš klub izfederalne lige.
0 2
Deminutive
Izvor informacija: "Zamisli eeeeee"
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi