Nije još gotovo

Arsenal trijumfovao na Old Traffordu i preuzeo vrh, sada se može samo uzdati u pomoć zakletog rivala

Edmir Škorić

Derbi utakmicu 37. kola engleske Premier lige na Old Traffordu su odigrali Manchester United i Arsenal, koji je na kraju slavio zasluženo sa 1:0.

Arsenal je kao favorit došao u Manchester i tim Mikela Artete nije imao izbora - morao je ostvarti pobjedu kako bi ostao u igri za titulu.

Londončani su odigrali još jedan pametan i kvalitetan meč i došli do pobjede s kojom su ponovo preuzeli vrh tabele i imaju bod od Manchester Cityja, ali i utakmicu više od Građana.

Arsenal se uzda u Tottenham i West Ham koji će igrati sa Cityjem u preostala dva meča Građana. Nije sve u rukama fudbalera Arsenala, no dok postoji nada, oni ne odustaju od titule.

U derbiju protiv Uniteda za pobjedu im je bio dovoljan jedan gol koji je postignut u 20. minuti. Kai Havertz je izbjegao ofsajd zamku i ubacio u peterac, a Trossard uspijeva pogoditi za 0:1.

Iako je Manchester United imao svoje šanse u prvom dijelu naročito, nije uspio doći barem do boda. United je sa 54 boda tek osmi i sada je sve izvjesnije da se na Old Traffordu neće igrati Evropa naredne sezone.

Arsenal u posljednjem kolu dočekuje Everton, ali Topnike prvenstveno zanima sada gostovanje Cityja Tottenhamu, a onda i Cityjev duel sa West Hamom na Etihadu narednog vikenda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, 37. kolo Premier lige kompletirat će se sutra kada će Aston Villa ugostiti Liverpool, a dan kasnije igra se zaostali meč 34. kola između Tottenhama i Cityja.

Za ljubitelje Premier lige bit će ovo produžena sedmica uzbuđenja. U srijedu takođe igraju se mečevi 34. kola Brighton - Chelsea i Manchester United - Newcastle.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.