Arteta prelomio - Sedam igrača ovog ljeta napušta Arsenal
FOTO: EPA

Tvrde novinari Mirrora

Arteta prelomio - Sedam igrača ovog ljeta napušta Arsenal

Esmer Oštraković

Arsenal danas igra svoju utakmicu u okviru Premiershipa protiv Manchester Uniteda i potrebna im je pobjeda kako bi ostala u trci za titulu u Premiershipu.

Jasno je da se Topnici nadaju da mogu podići trofej namjenjen osvajaču lige, ali dosta veće šanse za to ima ekipa Manchester Cityja jer ima jednu odigranu utakmicu manje.

Jučer je Manchester City lagano slavio sa 3:0 u gostima kod Fulhama i teško je reći da ih neko u ovom trenutku može zaustaviti i na taj način dati u ruke trofej Arsenalu.

Ako se vratimo malo unazad ponovo je sezona Arsenala propala u samo nekoliko utakmica. U ligi ih je očito koštao domaći poraz od Aston Ville, a u Ligi prvaka su eliminisani od Bayerna.

Ono što je sigurno jasno je da će ovog ljeta biti dosta promjena u timu Arsenala, te da će osim dolazaka biti i mnogo odlazaka iz ekipe.

Oglasi

Kako prenosi engleski Mirror Arteta je prelomio, te je na transfer listu stavio čak sedam fudbalera i oni će ovog ljeta napustiti Emirates.

Tako svoje posljednje dane u Arsenalu navodno broje Aaron Ramsdale, Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe, Kieran Tierney, Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga i Reiss Nelson.

Ramsdale će skoro pa sigurno otići jer ne želi da sjedi na klupi, a svima je jasno da je Raya "jedinica" u timu Mikela Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se ostalih fudbalera tiče Nketiah i Smith Rowe ni ove sezone nisu uspjeli da se izbore za minutažu.

Naravno obzriom na odlaske Arteta će uraditi sve i da pojača ekipu, a već se spominju neka imena koja bi mogla doći ovog ljeta u Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi