Manchester United ponudio kapitena Bruna Fernandesa kao dio zapanjujućeg transfera
FOTO: EPA

Tvrde engleski mediji

Manchester United ponudio kapitena Bruna Fernandesa kao dio zapanjujućeg transfera

Esmer Oštraković

Kraj sezone je sve bliži, a jedna od ekipa u kojoj se očekuje veliki broj promjena ovog ljeta je Manchester United.

Još uvijek nije sigurno da li će na klupi ovog tima ostati Ten Hag ili neće, ali unutar same ekipe će sasvim sigurno biti nekoliko veliki promjena.

A, kako tvrde mediji iz Engleske Manchester United je ponudio svog kapitena Brunu Fernandesa u zapanjujućoj razmjeni fudbalera. Transfer bi se naravno trebao desiti ovog ljeta.

Ove sezone Bruno Fernandes je postigao deset golova, te je upisao sedam asistencija u Premiershipu, a kako stoje stvari naredne sezone mogao bi igrati u drugom klubu.

Čini se kako je i sam fudbaler dao nagovijestiti da se nešto dešava svojom posljednjom izjavom da se svašta može dogoditi ovog ljeta.

Oglasi

"Očito, ne zavise neke stvari samo od mene, zar ne?", rekao je Bruno Fernandes i tako jasno rekao da postoji šansa da ode iz kluba na kraju sezone.

Sada su se pojavile informacije koje tvrde da bi Bruno Fernandes mogao biti dio nevjerovatne razmjene igrača, a sve bi uprava Manchester Uniteda htjela odraditi sa Barcelonom.

Naime, iz Manchester Uniteda spremni su da ponude Brunu Fernandesa kao dio transfera u kojem žele dovesti Frenkiea de Jonga iz Barcelone.

Tokom kompletnog ljeta 2022. godine uprava Manchester Uniteda pokušala je dovesti ovog Nizozemca, ali na kraju im to nije uspjelo, te su na kraju doveli Casemira za 70 miliona funti.

De Jong je tada ostao u Barceloni, ali navodno se nalazi na vrhu liste želje Sir Jim Ratlcliffea.

Oglasi

Ne želi uprava Mancester Uniteda da plati 77.5 miliona funti za njega, te su spremni da kao dio dogovora ponude i Brunu Fernandesa.

Navodna ponuda od strane Manchester Uniteda Barceloni glasi 17 miliona funti, te Bruno Fernandes za sjajnog De Jonga, a sada je na potezu uprava kluba iz Španije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prnose Englezi Bruno Fernandes ne bi imao ništa protiv transfera, te je čak spreman da prihvati i manju platu kako bi od naredne sezone igrao za Barcelonu.

De Jong je imao priliku da igra pod trenerskom palicom Erika ten Haga u Ajaxu, a trener Manchester Uniteda priznao je da je upravo ovaj igrač "karika koja nedostaje".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milen
To znaci da Junajed zatvara stranicu i ostaje samo Siti, tako i treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi