Joško Gvardiol ima tri uokvirena dresa na zidu, ali onaj od bivše premierligaške zvijezde para oči

Odakle mu taj dres?

Joško Gvardiol ima tri uokvirena dresa na zidu, ali onaj od bivše premierligaške zvijezde para oči

Edmir Škorić

Defanzivac Manchester Cityja i reprezentacije Hrvatske Joško Gvardiol uokvirio je tri dresa na zidu svoje sobe, ai jedan od njih je krajnje bizaran.

Gvardiol je trenutno jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, nakon što je prošlog ljeta stigao u Manchester City iz Leipziga. Malo mu je trebalo vremena da se uklopi u tim Pepa Guardiole, ali trenutno igra u životnoj formi i sve je izvjesnije da će osvojiti prvu titulu sa Građanima.

21-godišnjak je zabio četiri gola u posljednjih pet Cityjevih susreta u Premier ligi, uključujući dva u 4:0 pobjedi protiv Fulhama u nedjelju.

Gvardiol je igrao sa i protiv nekih od najboljih igrača na svijetu, ali možda iznenađujuće, on nema njihove dresove uokvirene i obješene na zidu.

Jedan od tri dresa koje ima je dres hrvatske reprezentacije, dok drugi pripada njegovom reprezentativnom saigraču Filipu Krovinoviću iz vremena kada je bio u Benfici. No, pažnju privlači treći dres na zidu.

Oglasi

Gvardiol naime posjeduje dres bivšeg lijevog beka Chelseaja, Southamptona i Leicester Cityja Ryana Bertranda, unatoč tome što nikada nije zamijenio s njim dres.

Priča kaže da se Bertrandova agencija željela povezati s Gvardiolom u njegovim mladim danima, ali ništa se nije ostvarilo. Kao svojevrsnu ispriku, Gvardiol je dobio potpisan Bertrandov dres.

"Njegov agent me htio potpisati, ali na kraju se ništa od toga nije dogodilo, pa mi je poslao potpisani dres", objasnio je Gvardiol, piše 90 Min.

Bertrand je upisao 262 nastupa u Premier ligi, ali je ostao bez kluba nakon što mu je prošlog ljeta istekao ugovor s Leicesterom.

Nije jasno je li Gvardiol ove sezone dodao svoju kolekciju dresova, ali sigurno bi volio zamijeniti dresove sa središnjim stoperom Liverpoola Virgilom van Dijkom.

"Kao klinac divio sam se Lionelu Messiju, ali sada sve više gledam igrače na svojoj poziciji. A danas je najbolji Virgil Van Dijk", izjavio je bivši igrač zagrebačkog Dinama za 24sata.hr.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko City pobijedi Tottenham u utorak i West Ham narednog vikenda, Gvardiol će po prvi put u karijeri postati prvak Engleske, a posebno se raduje nadolazećem Euru u Njemačkoj, gdje će sa reprezentacijom Hrvatske pokušati da dođe do medalje.

S obzirom na to kako igra ove sezone, nema nikakve sumnje da će biti ključni igrač u odbrani Vatrenih pod vodstvom Zlatka Dalića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi