Kroos je 10 godina nosio dres Reala i u njemu osvojio sve moguće trofeje, a nada se da će 1. juna osvojiti i Ligu prvaka

Ništa se manje nije ni očekivalo

"Ludilo" u Madridu nastupilo je 12 sati nakon što je Toni Kroos objavio da se povlači

Edmir Škorić

34-godišnji reprezentativac Njemačke Toni Kroos će posljednje utakmice u karijeri odigrati na Evropskom prvenstvu u rodnoj zemlji, a nakon toga odlazi u zasluženu penziju.

Kroosova objava uzdrmala je u utorak kompletan fudbalski svijet. Svi su bili iznenađeni, a neke igrače Reala bilo je teško utješiti. Neki su navodno i plakali, poput Federica Valverdea, drugi pisali oproštajne poruke.

Tako je nakon 10 godina u Madridu, Kroos odlučio da je vrijeme za rastanak. Želi da to uradi sa stilom, da pomogne Kraljevima da 1. juna u Londonu protiv Borussije Dortmund osvoje rekordnu 15. titulu u Ligi prvaka, a zatim da s Nijemcima ode do samog kraja na Euru.

Posljednju utakmicu za Real odigrat će 1. juna, ali posljednju utakmicu za ovaj tim na Santiago Bernabeu igra u subotu od 21 sat protiv Betisa u 38. kolu La Lige. Titula je već osvojena i proslavljena, pa će to biti tek utakmica za uživanje, ali i za oproštaj legende od kultnog stadiona.

Nakon objave da će Toni Kroos odigrati svoju posljednju utakmicu na Santiago Bernabeu, navijači su rasprodali su izazvali pravo ludilo i odmah su planule sve ulaznice, što znači da će Nijemca ispratiti 85.000 navijača. Prema pisanju AS-a, u roku od 12 sati su navijači pokupovali sve ulaznice.

Proglašen najboljim nogometašem fudbalerom 2018. godine, Kroos ima čak 34 trofeja, uključujući Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom, pet Liga prvaka i pet Superkupova Evrope. Prije Reala je igrao za Bayern i Bayer, kao posuđen igrač.

Osvojio je šest naslova klupskog prvaka svijeta, pet sa Realom i jedan sa Bayernom. Sa Realom je četiri puta bio prvak Španije, a sa Bayernom tri puta prvak Njemačke.

Ima i pet Liga prvaka osvojenih, četiri sa Realom, jednu sa Bayernom, a ove sezone može sa Realom doći do još jedne titule u Ligi prvaka jer igraju finale protiv Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Real Madrida četiri puta je osvojio Super Kup Evrope, a taj rezultat je jednom ostvario i sa Bayernom. Kup Njemačke je sa Bayernom osvajao tri puta, a sa Realom je jednom osvojio Kup Kralja. Četiri puta je bio osvajač Super Kupa Španije sa Realom, dok je u vitrine stavio i jednu titulu Super Kupa Njemačke sa Bayernom.

Naravno, najveći reprezentativni uspjeh je ostvario 2014. godine kada je sa Njemačkom bio prvak svijeta na Mundijalu u Brazilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.