Supruga fudbalera Reala teško podnijela Kroosov odlazak: "Uništena sam, braćo!"

Težak dan za sve u Madridu

Supruga fudbalera Reala teško podnijela Kroosov odlazak: "Uništena sam, braćo!"

Edmir Škorić

Toni Kroos (34) objavio je da će nakon Eura završiti fudbalsku karijeru i to je naravno šokiralo mnoge, naročito sve u Real Madridu.

Dugo se nagađalo hoće li Kroos ostati u Madridu ili ne, a onda je Nijemac danas objavio da će po završetku Evropskog prvenstva u Njemačkoj okačiti kopačke o klin.

"17. juli 2014. je dan koji mi je promijenio život. Tada sam predstavljen kao novi fudbaler Real Madrida. Taj me dan promijenio kao fudbalera, ali posebno kao osobu. To je bio moj početak u najvećem klubu na svijetu. Nakon deset godina, na kraju ove sezone tom će razdoblju doći kraj", rekao je Kroos koji je upisao 463 nastupa za Real i dao 28 golova uz 98 asistencija.

Ove sezone je briljirao iako je igrao posljednju u karijeri. Jedan je od ključnih igrača u sastavu Reala i sada je najavio osvajanje 15. naslova Lige prvaka, pošto 1. juna Kraljevi u finalu igraju protiv Borussije Dortmund.

Nakon toga će igrati na Euru, iako se prethodno oprostio od reprezentacije, no na nagovor Juliana Nagelsmanna odlučio je privremeno se vratiti kako bi pomogao da se ostvari što bolji rezultat.

Oglasi

Sada se svi opraštaju od Kroosa, a posebno teško ova odluka pala je Mini Bonino, supruzi Kroosov saigrača Federica Valverdea.

"Uništena sam, braćo. Odlazi nam najbolji igrač u fudbalu, a oni to nisu znai vidjeti", napisala je Mina Bonino, koja je još dodala:

"Hvala ti. Za tvoj fudbal, za tvoju predanost, za tvoje vrijednosti i za ljubav i brigu za mog muža. Za nas si sjajna osoba i jako te volimo".

Mnogi aktuelni i bivši igrači oglašavaju se nedugo nakon što je Kroos objavio kraj karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"S Kroosom čovjek ostaje bez riječi. Ono što je postigao u Madridu je nevjerovatno. Postao je prolazni stroj. Ono što je najvažnije kod njega je da je, unatoč velikim uspjesima, ostao normalna osoba. Ta ljudskost koja ga karakterizira je nepremostiva. Nema mu dovoljno šešira za skidanje", poručio je njegov bivši kolega Miroslav Klose.

"Hvala ti na svemu, maestro. Bilo je nevjerovatno svjedočiti tvojoj veličini svaki dan. Jedan od najboljih ikada!! Osjećam se blagoslovljeno što mogu reći da sam igrao s tobom u životu. Još jedan razlog da dam sve za tebe 15. Liga prvaka, hvala za sve, 'čovječe'"; napisao je Aurelien Tchouameni, njegov saigrač iz Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Bukvalno Mina više izjava ima od Fede.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi