Susret u Parizu pokazao ko je i šta je Florentino Perez, predsjedniku Francuske zadao težak udarac

Glavna tema bio je Kylian Mbappe

Susret u Parizu pokazao ko je i šta je Florentino Perez, predsjedniku Francuske zadao težak udarac

Endin Čaušević

Florentino Perez boravio je jučer u Parizu na obilježavanju 120. godišnjice FIFA-e, te se u Elysee Palace sastao i s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom s kojim je razgovarao o Kylianu Mbappeu, te mu se nije svidjelo ono što čuje.

Perez je prihvatio poziv FIFA-e da dođe na ceremoniju u Pariz i mnogi smatraju da je svoj dolazak u glavni grad Francuske iskoristio kako bi se sastao s Kylianom Mbappeom za kojeg mnogi vjeruju da će uskoro potpisati za Real Madrid.

Mbappe je nedavno saopštio da napušta PSG i već se oprosio od saigrača i navijača tog kluba, te kako stvari stoje samo je pitanje trenutka kada će biti ozvaničen njegov dolazak u kraljevski klub.

Međutim, ugledni L'Equipe piše da Parižani još uvijek nisu odustali od borbe za Mbappea i u sve je ponovo uključen francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je prije dvije godine uvjerio ovog napadača da ostane u PSG-u.

Macron i Nasser Al-Khelaifi ovaj put čini se nisu uspjeli u tome da nagovore Mbappea na novo produženje ugovora, ali činjenica je da predsjednik Francuske još uvijek ne želi odustati.

L'Equipe piše da je Macron jučer imao razgovor koji je trajao skoro deset minuta s Perezom i da je Mbappe očekivano bio glavna tema.

Oglasi

Navodno, predsjednik Francuske je tražio od Pereza u šali da odustane od Mbappea i nije prestajao pričati o njemu. Predsjednik Reala takvim ponašanjem nije bio previše oduševljen što je i pokazao.

[twitter]https://x.com/MadridistasDM/status/1792907008787579158[/twitter]

Perez je prema pisanju L'Equipea jasno dao Macronu do znanja da nije u redu da se predsjednik jedne države miješa u fudbal i dogovore igrača i klubova.

Iako je čini se jasno svima da je Mbappe donio odluku da ide u Real jučer je Macron poručio da ne odustaje i da će dati sve od sebe da u narednom periodu pokuša nagovoriti najboljeg francuskog igrača da se predomisli.

Također, tema su bile i Olimpijske igre i Macron je pitao Pereza da pusti Mbappea da igra na tom velikom takmičenju ukoliko on potpiše za Real Madrid.

Oglasi

Olimpijada se održava upravo u Parizu i očito je da Macron želi da najveća fudbalska zvijezda te zemlje predvodi reprezentaciju, ali ni time predsjednik Reala nije bio previše oduševljen.

Perez je jasno dao do znanja da u Realu nisu za opciju da Mbappe igra na Olimpijadi jer je jasno da će prije toga nastupati i na Evropskom prvenstvu.

Predsjednik Reala jasno je rekao da bi bila ludost da Mbappe igra na oba takmičenja jer je i njemu potreban odmor, te sigurno je da i Kraljevi žele da on što odmorniji dođe na pripreme za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Mbappea i potpisa za Real Madrid očekuje se da će to biti ozvaničeno prije Evropskog prvenstva, odnosno nakon finala Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi