Ballack najavljuje veliki transfer Wirtza: "S boljim igračima postat će još bolji"

Najbolji igrač Bundeslige

Ballack najavljuje veliki transfer Wirtza: "S boljim igračima postat će još bolji"

Edmir Škorić

Bayer Leverkusen senzacionalno je stigao do historijskog naslova u njemačkoj Bundesligi, ostavivši iza sebe Bayern, ali Apotekari još mogu da osvoje dva trofeja - večeras igraju finale Evropske lige s Atalantom u Dublinu, a za nekoliko dana finale Kupa Njemačke s drugoligašem Kaiserslauternom.

Ova sezona za Bayer je bila nevjerovatna i pod vodstvom sjajnog trenera Xabija Alonsa nemaju nijednog poraza, te su se prošetali do titule u Njemačkoj.

Mnogi igrači Bayera očekivano su zapali za oko evropskim velikanima, a naročlito 20-godišnji veznjak Florian Wirtz, kojeg je i sam Toni Kroos najavio kao svog nasljednika u Madridu. No, Wirtz će ostati najmanje još jednu sezonu s Bayerom kako bi mu pomogao u Ligi prvaka, a u ljeto 2025. godine spreman je za veliki transfer.

Sve ukazuje na to da će obući dres slavnog Reala, a to je dao naslutiti i legendarni Michael Ballack, bivši igrač tima iz Leverkusena i nekadašnji reprezentativac Njemačke, koji je u intervjuu za Bild rekao:

"Što se fudbala tiče, Wirtz definitivno može da igra za Real Madrid, kao i Jude Bellingham. S boljim igračima bit će još bolji. Mislim da je on spreman da igra za Real".

Oglasi

Unatoč nagađanjima, Wirtz ima ugovor s Leverkusenom do ljeta 2027. i bio je ključan u uspjehu ekipe ove sezone, pridonoseći 18 golova i 20 asistencija u 47 utakmica. Iako se prvotno govorilo o cijeni od 150 miliona eura, klub je pokazao želju zadržati svoju zvijezdu što duže.

Wirtz je dobio očekivano nagradu za najboljeg igrača Bundeslige u prošloj sezoni. Pored Reala, želi ga i Manchester City, ali rado bi ga vidjeli i drugi velikani evropskog fudbala.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu, Wirtz će biti i predvodnik jedne nove generacije njemačke reprezentacije koja sigurno pred domaćom publikom ima visoke ambicije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo se od njega i Tonija Kroosa najviše očekuje ovog ljeta na Euru kada je u pitanju Njemačka, a Kroos koji je najavio kraj karijere nakon završetka turnira, vjeruje da bi Wirtz trebao doći u Madrid i to je navodno i poručio predsjedniku Florentinu Perezu.

Real će ovo ljeto dovesti Kyliana Mbappea, koji dolazi kao slobodan igrač iz PSG-a, a razmatra se i mogućnost angažovanja beka Bayerna Alphonsa Daviesa, dok se Wirtz najavljuje kao Perezov najveći transfer za ljeto 2025. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Navijaci barcelone u agoniji. Amir Cosic je umro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi