Na meti njemačkog velikana

Ljeto će biti spektakularno: Grealish bi mogao napraviti iznenađujuć, ali i transfer za pamćenje

Endin Čaušević

Sezona u najjačim evropskim ligama nalazi se na samom izmaku, a špekulacije vezane za ljetni prelazni rok uveliko su krenule. Ovog jutra u centru pažnje našao se Jack Grealish jer mediji u Engleskoj pišu da se sprema neočekivan transfer zvijezde Manchester Cityja.

Sigurno je da će nam ljetni prelazni rok i ovog ljeta donijeti velika uzbuđenja i transfere za pamćenje, a špekulacije oko toga ko bi mogao promijeniti klub već su u veliko počele.

Tako se u centru pažnje prethodnih dana nalazi Manchester City jer je sigurno da će klub s Etihada i ovog ljeta biti aktivan na tržištu, te će Pep Guardiola kao i obično napraviti određene promjene u igračkom sastavu.

Prethodnih dana pojavile su se špekulacije da bi Ederson mogao nakon sedam godina da napusti Manchester City nakon nesuglasica s Guardiolom tokom meča protiv Tottenhama, te da Brazilac na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

No, pored Edersona mediji u Engleskoj jutros su objavili da bi Manchester City mogao da napusti i Jack Grealish koji u drugom dijelu sezone nije imao minutažu kao inače zbog čega nije krio svoje nezadovoljstvo.

Ovaj 28-godišnjak ne želi da sjedi na klupi što je jasno rekao i Guardioli, ali jasno je da pored žestoke konkurencije i ne može previše birati. Zbog toga su sve glasnije špekulacije oko Grealishevom nezadovoljstvu i namjeri da napusti City.

Engleski mediji pišu da bi Grealish mogao napraviti iznenađujući transfer i ovog ljeta potpisati za minhenski Bayern koji je navodno itekako zainteresovan za dovođenje engleskog reprezentativca.

Bavarci žele iduće sezone da se vrate na tron u Njemačkoj i svjesni su da će morati ovog ljeta potrošiti dosta novca na pojačanja. Grealish se nalazi na listi želja njemačkog velikana i navodno spremni su da za Engleza plate oko 100 miliona eura.

Očekuje se da Vincent Kompany bude izabran za novog trenera Bayerna u narednim danima, te navodno je Belgijanac veliki ljubitelj Grealisha i ne bi imao ništa protiv da ovaj fudbaler bude dio njegovog tima.

Grealishu se ne bi bilo toliko teško uklopiti u minhenski klub s obzirom da tu već ima Harryja Kanea s kojim je inače u odličnom odnosu. Sigurno je da se tu nešto dešava, a da li će Grealish zaista doći u Bayern ostaje nam da vidimo.

Također, u Minhenu spremaju velike promjene u igračkom kadru nakon razočaravajuće sezone, te će veliki broj prvotimaca biti na transfer listi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bild je objavio da bi Joshua Kimmich i Leon Goretzka mogli da napuste Allianz Arenu, a da su već "otpisani" Serge Gnabry i Kingsley Coman. Također, klub bi mogli da napuste Dayot Upamecano, Noussair Mazraoui i Alphonso Davies.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.