Grealishu majka već godinama postavlja isto pitanje, a on samo slegne ramenima: "Ni meni nije jasno"

Ne zna šta da joj kaže

Grealishu majka već godinama postavlja isto pitanje, a on samo slegne ramenima: "Ni meni nije jasno"

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Jack Grealish nije previše omiljen u krugu ljubitelja fudbala, a to se najbolje pokaže kada njegov tim igra gostujući meč. To je primijetila i njegova majka Karen koja mu već godinama postavlja isto pitanje, a on još uvijek nema odgovor.

Grealish je prošle sezone osvojio skoro sve što je mogao s Manchester Cityjem i ispostavilo se da je na ljeto 2021. godine napravio odličan potez kada je za skoro 120 miliona eura stigao na Etihad iz Aston Ville.

Mnogi su smatrali da je Manchester City izdvojio mnogo više novca za Grealisha nego što je stvarna cijena engleskog reprezentativca, ali je on i pored velikog pritiska uspio da opravda očekivanja.

U posljednje vrijeme zbog problema s povredama i ne igra baš previše, a sve više se špekuliše da bi ga City mogao na ljeto prodati jer navodno Pep Guardiola neće računati na njegove usluge iduće sezone.

No, ono po čemu je Grealish posebno poznat jeste činjenica da ga navijači drugih klubova uopšte ne vole. Englez je jedan od fudbalera koji jednostavno gdje god da se pojavi baš i ne dobije pažnju i dobrodošlicu kako bi trebao.

Oglasi

To se najbolje vidi na gostujućim mečevima Manchester Cityja i to posebno u Engleskoj jer na svakom stadionu upravo je Grealish taj koji dobija konstantne zvižduke od protivničkih navijača.

Takva netrpeljivost prema Grealishu nije bila izražena dok je igrao za Aston Villu, no kada je potpisao za Manchester City to se itekako promijenilo.

Grealish je nedavno pričao o tome i priznao da je i njegova majka Karen odmah primijetila tu stvar, te da mu postavlja već godinama isto pitanje, ali on nema pravi odgovor.

"Uvijek se pitam zašto mi protivnički navijači zvižde bez obzira na kojem stadionu da se pojavim. To je i moja majka shvatila da se dešava. Već nekoliko godina me često pita zašto mi zvižde na utakmicama, a ja ne mogu da joj dam pravi odgovor", priča Grealish i nastavlja.

Oglasi

"Ne mogu da joj odgovorim jer ni ja ne znam pravi razlog zašto mi zvižde. Gdje god igramo u gostima to se dešava i ne znam zbog čega. To pokušavam da shvatim nekako pozitivno ili kao kompliment i ne dopuštam da dopru do mene".

Grealish je postao meta navijača ostalih engleskih klubova kada je prešao u Manchester City i tada su ga čak i navijači Aston Ville prozvali plaćenikom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak ni na Villa Parku gdje je ponikao i pokazao talenat koji posjeduje više nema ljubavi prema njemu. Kada City gostuje kod Aston Ville dosta više se čuju zvižduci nego aplauzi kada je Grealish u pitanju.

Iako je donio Aston Villi rekordnu zaradu transferom od 120 miliona eura jasno je da mu navijači odlazak u Manchester City još uvijek nisu oprostili.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Jadan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi