Zamijenio Salihamidžića, ali nije njegov kalibar: "Ako propadnu i ovi pregovori posao mu je ugrožen"
Max Eberl se za sada nije proslavi u ulozi direktora fudbala u Bayernu (Foto: EPA)

Eberl je u problemu

Zamijenio Salihamidžića, ali nije njegov kalibar: "Ako propadnu i ovi pregovori posao mu je ugrožen"

Midhat Šljivak

Max Eberl zamijenio je prošle godine Hasana Salihamidžića na mjestu direktora fudbala u minhenskom Bayernu, no za sada ovaj 50-godišnjak nema ni upola uspjeha kao legendarni Braco i već mu se navodno trese stolica.

Max Eberl stigao je u redove minhenski Bayern kao zamjena za Hasana Salihamidžića kojem je uručen otkaz nakon nešto skromnije sezone. Međutim, u prvoj godini s Eberlom nije osvojeno ništa, a novi direktor fudbala Bayerna ima ogromne poteškoće u poslu.

Nije 50-godišnjak uspio ispuniti zacrtane ciljeve. Sada pravi brojne greške u koracima u izboru novog trenera, a ugledni njemački novinar Florian Plettenberg tvrdi da bi mu eventualni krah pregovora s Vincentom Kompanyjem bila i posljednja greška u Minhenu.

"Posao Maxa Eberla mogao bi biti ugrožen ako ne uspije dogovoriti dolazak Vincenta Kompanyja na mjesto trenera. Taj posao mu odlučuje o sudbini", navodi Plettenberg.

Dakle Eberl bi nakon samo godinu dana mogao dobiti otkaz. Rukovodstvo Bayerna se sigurno nije nadalo da će direktor fudbala imati takve probleme u realizaciji poslova i definitivno ovaj čovjek nije kalibar Hasana Salihamidžića.

Braco je prethodnih godina napravio zaista nevjerovatne stvari u Bayernu. Klub je dominirao u Njemačkoj, osvojena je u Liga prvaka, završio je brojne velike transfere i sebe je isprofilisao kao izuzetnog sportskog radnika.

Oglasi

Međutim, rukovodstvo Bayerna mu je uručilo otkaz na kraju prošle sezone. Nisu bili zadovoljni njegovim odlukama i činjenicom da se osvojila samo titula prvaka, iako im je Hasan donio dosta radosti.

S Eberlom za sada nisu pogodili. Ovom sportskom radniku posao je već ugrožen i vidjet ćemo kakvu će odluku čelnici najvećeg njemačkog kluba donijeti u narednom periodu.

Eberl je ranije godinama radio u Borussiji iz Monchengladbacha, a u Bayern je stigao iz RB Leipziga.

Bayern i Burnley za sada bez dogovora oko Kompanyja

Vincent Kompany odmah je prihvatio poziv Bayerna da preuzme trenersku klupu, ali postoji problem zvani odšteta njegovom dosadašnjem klubu Burnleyju.

Oglasi

Doskorašnji član engleske Premier lige od velikana iz Minhena traži 20 miliona eura za 'slobodne papire' belgijskog stručnjaka, no Bayern ne želi platiti toliki iznos.

Ono što Bavarci nude kao odštetu je znatno manje. Spremni su ići do 10 miliona eura i za sada je novac ono što razdvaja Bayern i Burnley od dogovora.

Naredni dani će biti ključni za pregovore. Max Eberl jednostavno ne može dozvoliti još jedan neuspjeh u poslu i ako se to desi njegova stolica će se ozbiljno zatresti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba istaći da je Vincentu Kompanyju ponuđen trogodišnji ugovor od strane bavarskog kluba i s njim oko dogovora i plate neće biti nikakvih problema.

Ipak, za sada posao nije blizu realizacije. Burnley striktno traži 20 miliona eura odštete i vidjet ćemo šta će Bayern na kraju odlučiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Eberl nije dosao direktno umjesto brace nego u toku ove sezone, kako sirite neistine jbt
0 0
Fele
Po meni bi bio uspjeh da ne dogovori Kompanija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi