Carreras se neće vraćati

Počelo je: Manchester United prodao igrača u Portugal

Eldar Ganibegović

Poznato je da će ovog ljeta biti dosta odlazaka iz Manchester Uniteda, a jedan je već sada potvrđen.

Manchester United u ovim momentima upravo spašava sezonu. Na Wembleyju u finalu FA Cupa nakon prvih 45 minuta vodi protiv Manchester Cityja.

Crveni đavoli sezonu u ligi su završili na osmom mjestu sa 60 bodova, bili su 4. u grupi Lige prvaka, izgubili finale EFL Cupa od Liverpoola...

Jasno je da rezultati ove sezone nikako nisu zadovoljavajući za tim s Old Trafforda, pa su određene promjene u ljetnom prijelaznom roku neminovne.

Jedan od odlazaka već je potvrđen. Na ljeto će Manchester United inkasirati šest miliona eura za usluge 21-godišnjeg lijevog beka, Alvara Carrerasa.

Radi se o Špancu koji je zimus otišao na posudbu u Benficu, a portugalski klub odlučio je da otkupi njegov ugovor i od iduće sezone biti će zvanično član Benfice.

U portugalskoj ligi nastupio je ove sezone na 11 utakmica. Postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Dijete je Deportiva, no već u U17 kategoriji dovodi ga Real Madrid. Odlazi zatim u Manchester United, a prije odlaska u Benficu igrao je na posudbama u Prestonu i Granadi.

Upisao je i devet nastupa u omladinskim kategorijama reprezentacije Španije, no poziv u A selekciju još nijednom nije dobio.

Transfer lista Manchester Uniteda

Novi većinski vlasnik kluba, Sir Jim Ratcliffe, je i veliki navijač Manchester Uniteda i sigurno ga ovakvo stanje mnogo pogađa i želi da promijeni situaciju na bolje.

Stoga je donesena neobična odluka. Povučen je radikalan potez. Čak 12 igrača stavljeno je na crnu odnosno transfer listu i na ljeto svi mogu da napuste klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na njoj se nalaze neka sjajna imena i igrači koji su plaćeni mnogo novca. To su:

Aaron Wan-Bissaka
Victor Lindelof
Harry Maguire
Raphael Varane
Casemiro
Christian Eriksen
Antony
Donny Van de Beek
Jadon Sancho
Sofyan Amrabat
Anthony Martial
Marcus Rashford

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.