Dok svi govore da mu je spreman otkaz Erik ten Hag javno rekao da dovodi tri pojačanja ovog ljeta
FOTO: EPA

Odlučio je da sve oktrije

Dok svi govore da mu je spreman otkaz Erik ten Hag javno rekao da dovodi tri pojačanja ovog ljeta

Esmer Oštraković

I dok cijeli svijet priča o tome da je sprema otkaz za Erika ten Haga u Manchester Unitedu, očito je da sam trener očekuje drugačiji rasplet ove situacije.

Manchester United je sezonu završio na osmom mjestu na tabeli i jasno je da niko nije zadovoljan. Sezonu barem malo mogu spasiti osvajanjem FA kupa, ali problem je taj što im je protivnik u finalu ekipa Manchester Cityja.

Dok engleski mediji već imaju navodnu listu potencijalnih trenera na čijem se vrhu nalazi Thomas Tuchel to previše očito ne brine Ten Haga koji vjeruje da ostaje u Manchester Unitedu.

Osim Tuchela kao potencijalne zamjene za Ten Haga, naravno ukoliko ode, spominju se Mauricio Pochettino, Graham Potter, Thomas Frank i Kieram McKenna.

Ipak u posljednjem intervjuu koji je Ten Hag dao on je direktno rekao kako su mu vlasnici oči u oči rekli da žele da ostane na klupi Manchester Uniteda i da nastavi proces koji je započeo.

Oglasi

Otkrio je i da je već počeo sa planovima za narednu sezonu, te je jasno rekao da će dovesti tri pojačanja naredne sezone.

"Dovest ćemo napadača ovog ljeta. Osim toga želim još jednog veznog fudbalera i zamjenu za Varanea. Stvari će tada izgledati dobro.

Ukoliko ostatak tima ostane onda možemo da razmišljamo o povratku u top četiri". rekao je Ten Hag.

Trener Manchester Uniteda tokom cijele sezone krivio je povrede za loše igre njegovog tima.

"Tyrell Malacia nije odigrao niti jednu minutu ove sezone. Nije ni trenirao sa nama. A doveli smo ga kao nekog ko će pomoći Shawu koji je najbolji lijevi bek na svijetu", rekao je Ten Hag.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo ko će biti igrači koje će Ten Hag dovesti naravno ukoliko ostane na klupi Manchester Uniteda.

Navijači se nadaju da će otići, ali pitanje je šta o svemu misle čelnici ovog kluba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vinnie_Jones
Nadam se da ce ten hag ostatio j manchesteru duze od fergusona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi