Bh. golman debituje za zagrebački Dinamo (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Debi za 21-godišnjeg čuvara mreže

Veliki dan za mladog bh. golmana: Faris Krkalić stao među stative zagrebačkog Dinama!

Midhat Šljivak

Mladi bh. golman Faris Krkalić (21) debitovat će danas za prvi tim zagrebačkog Dinama u prvenstvu Hrvatske. Njega je Sergej Jakirović stavio na gol u meču posljednjeg kola protiv Rudeša.

Talentovani čuvar mreže iz Bosne i Hercegovine Faris Krkalić ove sezone ima ulogu trećeg golmana hrvatskog prvaka Dinama. Nije imao prilike braniti pored Ivana Nevistića i Danijela Zagorca, no Sergej Jakirović mu je odlučio ukazati šansu na kraju sezone.

21-godišnji golman stajat će među stativama u utakmici 36. kola prvenstva Hrvatske protiv Rudeša i ovo će mu biti debi za prvi tim zagrebačkog velikana.

Ovaj dan će omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine sasvim sigurno zapamtiti. Ima tu čast da stoji među stativama jednog istinskog velikana.

Faris Krkalić je karijeru započeo u omladinskim kategorijama FK Sarajevo. Član Dinama postao je u ljeto 2018. godine.

Branio je mladi golman za omladinske ekipe zagrebačkog kluba, a iskustvo je sticao na posudbama u NK Sesvete i NK Kustošija.

Ove sezone je ipak ostao u Dinamu kako bi bio treći golman. Sada je dobio šansu za debi i vidjet ćemo šta će se desiti s njim u ljetnom prijelaznom roku.

Ugovorom za Dinamo Krkalić je vezan do ljeta naredne godine.

Potražite više informacija na temu HNL:

Pored Krkalića u posljednjem meču sezone Sergej Jakirović je odlučio pružiti šansu velikom broju mladih igrača. Tu je i njegov sin Leon.

Sastav Dinama izgleda ovako: Krkalić, Šutalo, Bernauer, Kulenović, Brodić, Kaneko, Bulat, Vrbančić, Majić, Pavić, Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.