Dinamo se napokon riješio Vlatke Peras: "Ovaj put je Bog..."
Foto: Pixsell.hr

Smijenjena sa mjesta predsjednice Uprave Dinama

Dinamo se napokon riješio Vlatke Peras: "Ovaj put je Bog..."

Edmir Škorić

Odlukom Izvršnog odbora GNK Dinamo Zagreb, Vlatka Peras smijenjena je sa mjesta predsjednice Uprave kluba.

Vlatka Peras je dugo godina bila članica Dinama. Posljednja uloga joj je bila predsjednička, ali je obnašala ražne dužnosti. No, nakon što je sezona završila, a Dinamo osvojio duplu krunu, klub je odlučio da je makne.

Ona je bila posljednja ključna osoba iz ere Zdravka Mamića u Dinamu, a novo rukovodstvo kluba je upravo to i željelo. U njenom petogodišnjem mandatu bilo je ogromnih pogrešaka, a Dinamo je do ove sezone imao gotovo 60 igrača sa profesionalnimm ugovorima koji su bili veliki teret za budžet kluba.

U njenoj vladavini bivši trener Ante Čačić je dobio novi, bogati ugovor, da bi samo par mjeseci kasnije bio raskinu uz milionsku štetu za Dinamo. Na suđenju Mamiću priznala je da je osobno sudijama nosila novac u njegovo ime, ali za to nikada nije bila optužena, kao ni u nizu postupaka protiv Mamića.

Ipak, imala je Vlatka Peras i dobre odluke i s njom je Dinamo osvajao trofeje godinama, ali sada je Izvršni odbor kluba odlučio da je odstrani, no vjerovatno će joj morati plaćati otpremninu.

Oglasi

Prema ugovoru joj pripada isplata svih plaća do 11. marta 2027. godine, odnosno oko 300.000 eura neto, a upravo to je nova Dinamova vlast željela osporiti.

Iako je odavno persona non grata za navijače Dinama, Vlatka dolazi na sve mečeve, bilo da se radi na Maksimiru ili na nekim gostujućim terenima, pa je bila i na derbijima s Rijekom na Rujevici i proslavila novu duplu krunu Dinama.

Peras je zaposlena u Dinamu već 26 godina, tačnije još od 1998. godine. Jedno vrijeme je bila zaposlena u odnosima s javnošću. Zagrepčanka je 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba i najbliža saradnica Zdravka Mamića.

Potražite više informacija na temu HNL:

Mnogi kažu da se radi o osobi kojoj je Mamić vjerovao kao i samom sebi jer navodno zna apsolutno sve njegove tajne, kako poslovne tako i privatne. Zbog toga nije čudo zašto je je u raznim sudskim postupcima uglavnom svjedočila u Mamićevu korist.

"Ovaj put je Bog na našoj strani", moglo se pročitati u komentarima na objavi da je Dinamo smijenio Vlatku Peras.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi