Čudesni poslovi Dinama! Stiže bogatstvo od Bayerna i Lazija, ali najveća enigma je "mister X"
Foto: Pixsell

Pitanje trenera je riješeno

Čudesni poslovi Dinama! Stiže bogatstvo od Bayerna i Lazija, ali najveća enigma je "mister X"

Admin Čaušević

Briga manje na Maksimiru, takav je dojam nakon posljednjeg sastanka Upravnog odbora. Dinamo je već riješio pitanje trenera, ako je uopšte pitanja i bilo, te se okreće pripremama za narednu takmičarsku godinu. 

Sezona 2023/24 je pokazala koliko je zapravo Dinamo snažan. Neki će reći i moćan. Vjerovatno zato stoji ona famozna Mislava Oršića da nema većeg kluba od Dinama, makar ne u regionu.

U sezoni punoj turbulencija Dinamo je osvojio duplu krunu u Hrvatskoj. Uradio je to pod vodstvom Sergeja Jakirovića koji je mnogo češće bio na meti kritika, nego pohvala. Ali je odolio svim izazovima i ostvario impresivan rezultat.

Špekulisalo se kako bi odlični trener na kraju sezone mogao otići sa klupe Modrih, međutim Velimir Zajec je na sastanku Upravnog odbora poručio da od toga neće biti ništa. Zvanična potvrda da Jakirović ostaje bi trebala stići naredne sedmice.

A u narednim sedmicama ili mjesecima na Maksimir bi trebali stići i brojni milioni eura pošto se uveliko šuška o transferima koji će Modrim donijeti "mir u kući" za stabiliziranje finansijske situacije.

Odlična svota bi trebala stići iz Njemačke, tačnije od Bayerna. Fabrizio Romano je u petak plasirao vijest kako su Bavarci ozbiljno zagrizli za Danija Olma, bivšeg igrača Dinama.

Oglasi

Modri su se osigurali sa procentom od 20 % od zarade koju RB Leipzig ostvari kada bude bude prodavao Olma. Otkupna klauzula je 60 miliona eura što znači da bi zarada iznosila oko 30 miliona pa će Modrim pripasti oko 6 miliona eura.

Ogroman iznos, tačnije oko 15-ak miliona eura bi moglo stići iz Rima. Ključnu ulogu bi mogao odigrati trener Lazija, Igor Tudor, pod uslovom da ostane na klupi Nebeskoplavih.

Naime, Lazio je nakon nekoliko sedmica pauze ponovo obnovio interes za Martinom Baturinom.

Rimljanima treba ozbiljna opcija u ofanzivnom dijelu veznog reda pa je veliki Dinamov talenat u ozbiljnoj kombinaciji za transfer.

I za kraj, izvjesno je da će Maksimir napustiti najbolji igrač i kapiten Bruno Petković čija izlazna klauzula iznosi 2.5 miliona eura i novi-stari prvak Hrvatske se u svemu i ne pita previše.

Međutim, ono što se mnogi pitaju je gdje će Petković nastaviti karijeru. Tursku i Trabzonspor je definitivno otpisao, barem su tako pisali tamošnji mediji.

Potražite više informacija na temu HNL:

Mister X je termin koji se obično koristi kada je nečije ime nepoznato ili je tajna, pa je u ovom slučaju Mister X prikladan termin za narednu destinaciju reprezentativca Hrvatske.

Navodni cilj Petkovića je da se nakon Evropskog prvenstva ponovo okuša u nekoj od Liga petice, ostaje da se vidi u kojem klubu pošto ključni igrač Modrih definitivno ima kvalitete za najjače lige Starog kontinenta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

santakuruz
O je.em ti uciteljicu matematike. Kako ti uopste platu zaradis???
2 0
Neko91
Caus, kako je 20% od 60 miliona, 6 miliona? :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi