Izabrani najbolji u HNL-u: Novi bh. reprezentativac u timu sezone, Rijeka ispred Dinama

Članova Hajduka nema na spisku

Izabrani najbolji u HNL-u: Novi bh. reprezentativac u timu sezone, Rijeka ispred Dinama

Proteklog petka Sindikat profesionalnih fudbalera naše zemlje birao je najbolju za nogometnu sezonu koja se bliži kraju i sve je proteklo zaista prelijepo.

Nagrađeni su najbolji nogometaši i treneri, ali i nogometašice, a sada je Nogometni Sindikat u Hrvatskoj također birao najbolje.

U glasanju je učestvovalo 233 nogometaša i 30 trenera.

Po 12-ti put Luka Modrić je proglašen najboljim hrvatskim igračem, a izabrana je i idealna postava SuperSport HNL-a za ovu sezonu.

Rijeka ima šest igrača, a među njima je i novi bh. reprezentatativac Stjepan Radeljć.

Radeljić se sjajno pokazao ove sezone i 'zaključao' je odbranu svog tima, no na kraju je Dinamo u samoj završnici osvojio dva trofeja.

Oglasi

Pored Radeljića, među najboljih 11 su iz Rijeke i Nediljko Labrović, Bruno Goda, Niko Galešić, Toni Fruk i Marko Pjaca.

Tu su i Josip Mišić, Martin Baturina, Stefan Ristovski te Bruno Petković iz Dinama, kao i Ramon Mierez iz NK Osijek.

Zanimljivo da među nagrađenima nema igrača Hajduka, što najbolje pokazuju kakvu su sezonu imali Splićani.

Za najboljeg igrača ove sezone izabran je Bruno Petković iz Dinama, dok je njegov saigrač Martin Baturina iazbran je najboljeg mladog igrača

Potražite više informacija na temu HNL:

Najbolji golman Hrvatske je Dominik Livaković iz Fenerbahčea, a najbolji trener SuperSport HNL Sergej Jakirović (GNK Dinamo).

Najbolji travnjak je na Opus Areni u Osijeku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi