Dinamo čeka rasplet velikog posla, 15. juli je datum koji se nestrpljivo čeka, milioni stižu
Zagrebački klub čeka rasplet situacije oko Danija Olma (Foto: EPA)

Cifra je ogromna

Dinamo čeka rasplet velikog posla, 15. juli je datum koji se nestrpljivo čeka, milioni stižu

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone pokazuje ozbiljan interes za dovođenje reprezentativca Španije, ali po trenutnoj cijeni od 60 miliona eura on će biti dostupan samo do 15. jula. Ovaj transfer veoma je važan i za zagrebački Dinamo koji ima dobar dio kolača.

Dani Olmo će po svemu sudeći napustiti RB Leipzig u ljetnom prijelaznom roku. Očekuje se da 26-godišnji ofanzivac karijeru nastavi u nekom od velikana, a njegov transfer s dosta pažnje se prati i u redovima zagrebačkog Dinama.

Španski reprezentativac trenutno ima odštetnu klauzulu od 60 miliona eura. Za tu cifru Olmo može otići, ali samo do 15. jula.

To je ozbiljan znak za Barcelonu da požuri s realizacijom transfera. Katalonci imaju veliku želju da vrate Olma u svoje redove, no sigurno je da ne žele platiti više novca od klauzule koje ovaj napadač ima.

Zbog toga u narednom periodu treba očekivati ubrzane pregovore između katalonskog tima i RB Leipziga. Naravno, Nijemcima se neće žuriti jer će nakon istekla klauzule moći tražiti više novca.

To oni sigurno i žele. Uvjereni su da mogu dobiti više novca od 60 miliona eura, a tome se sigurno nada i Dinamo koji ima dobar dio kolača od transfera Olma.

Oglasi

Dinamo je Olma RB Leipzigu prodao 2020. godine za 29 miliona eura. Dogovoreno je da Modri imaju i 20 posto od zarade koju ostvari njemački klub.

U slučaju da se aktivira odštetna klauzula od 60 miliona eura, zarada RB Leipziga bi bila 31 milion eura. Od tih 31 milion hrvatski šampion ima pravo na 20 posto, odnosno na oko šest miliona eura.

Naravno, više novca će stići što veća zarada bude. Barcelona će pokušati po aktuelnoj cijeni završiti posao jer svaki milion više za katalonski klub je problem.

Katalonski mediji tvrde da je 'operacija' dovođenja Olma počela već odavno. Rukovodstvo Barce već je razgovaralo s poznatim menadžerom Andyjem Barom i vidjet ćemo hoće li na kraju zaključiti ugovor.

Oglasi

Dani Olmo je prošao omladinske selekcije Barcelone, ali je kao 17-godišnjak odlučio da prijeđe u Dinamo i iznenadio je apsolutno sve.

Nije se pokajao. Ubrzo je dobio šansu u prvom timu, pokazao se na velikoj sceni i zatim je 2020. godine uslijedio transfer u RB Leipzig za kojeg je u četiri godine nastupio 148 puta uz učinak od 29 golova i 34 asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U međuvremenu je Olmo postao i standardan član reprezentacije Španije. Odigrao je 33 utakmice i postigao je osam pogodaka.

Za prvi tim Dinama je nastupio u 124 utakmice uz učinak od 34 gola i 28 asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AJDIN2000
Nemaju ovi 60 eura a ne 60 miliona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi