Seli u London?

Marcus Rashford dogovorio transfer u redove velikog rivala - Šta će reći Manchester United?

Eldar Ganibegović

Marcus Rashford jedan je od igrača koji su na izlaznim vratima Manchester Uniteda. Navodno je dogovorio veliki transfer, ali sada je na klubu s Old Trafforda da li će ga pustiti ili ne.

Manchester United je jučer spasio sezonu. Slavio je protiv Manchester Cityja u finalu FA Cupa i osvojio trofej.

Utjeha je to kakva takva nakon 8. mjesta u ligi, poraza u finalu EFL Cupa od Liverpoola i ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka i to kao posljednjeplasirani.

Jučer je na Wembleyju igrao i Marcus Rashford, a njemu i još pojedinim fudbalerima Manchester Uniteda to bi mogla da bude posljednja utakmica u dresu Crvenih đavola.

Engleski ofanzivac nalazi se na izlaznim vratima kluba s Old Trafforda, a sada dolaze informacije da bi mogao napraviti veliki transfer unutar granica Engleske.

Navodno je Marcus Rashford vodio razgovore s Mikelom Artetom, menadžerom Arsenala, o potencijalnom trasnferu u redove Topnika.

Još se navodi kako su dvije strane postigle načelni dogovor, no da se sada čeka šta će reći Manchester United i da li će svoju zvijezdu pustiti u redove velikog rivala.

Podsjetimo, ovaj 26-godišnjak je dijete Manchester Uniteda i od svog seniorskog debija 2016. godine član je ovog kluba i osim za reprezentaciju Engleske nikada nije igrao za neki drugi tim.

Međutim, ove je sezone ostvario jako loš učinak. Na 43 utakmice u svim takmičenjima postigao je tek osam pogodaka i podijelio pet asistencija, odnosno uklopio se u sivilo Manchester Uniteda.

Stoga nije dobio poziv ni za Evropsko prvenstvo od selektora Engleske, Garetha Southgatea, iako je za ovu selekciju već nastupio 60 puta i postigao 17 pogodaka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo šta će biti od svega i da li će zaista od naredne sezone igrati u Arsenalu. Jasno je da će zadnju riječ dati Manchester United. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.