Legende engleskog fudbala šokirane zbog izostanka Rashforda, napadač Uniteda se odmah javno oglasio
Rashford (26) je ove sezone zabio tek osam golova i to je očito premalo da bi se našao na spisku igrača za Euro u Njemačkoj

Neće ići na Euro u Njemačku

Legende engleskog fudbala šokirane zbog izostanka Rashforda, napadač Uniteda se odmah javno oglasio

Edmir Škorić, foto: EPA

Selektor Engleske Gareth Southgate objavio je danas prelimininarni spisak Engleske za Euro 2024, a ujedno i za prijateljski meč protiv BiH 3. juna u Newcastleu. Na spisku nema Marcusa Rashforda, jedne od najvećih zvijezda nacionalnog tima.

Spisak Engleske sastavljen od 33 igrača prepun je vrhunskih fudbalera koji igraju za najveće svjetske klubove. Na listi su jasno Jude Bellingham, Harry Kane, Code Palmer, Phil Foden i mnogi drugi, ali neke zvijezde nedostaju.

Mnoge je zbunilo to što napadača Manchester Uniteda Marcusa Rashforda nema na spisku, što znači da propušta Euro i da neće biti na konačnom spisku koji će se predati do 7. juna.

Nema niti Jordana Hendersona, iskusnog bivšeg veznjaka Liverpoola koji je otišao u Saudijsku Arabiju, pa se vratio i potpisao za Ajax.

Rashford se brzo javio nakon što je uočio da ga nema na spisku do 33 igrača, pa se oglasio na društvenim mrežama.

Oglasi

"Želim Garethu i dečkima sve najbolje na predstojećem turniru", napisao je napadač koji je pokazao da je ipak veliki profesionalac, ali sigurno je da mu je teško pala ova odluka selektora Engleske.

Ove sezone je odigrao 42 meča i postigao samo osam golova, te je daleko izvan forme na kakvu smo navikli, a to je jedan od glavnih razloga što ne ide na turnir u Njemačku.

Osim sa BiH, Engleska prije Eura igra i sa Islandom, a na turniru u Njemačkoj igrat će u grupi sa Slovenijom, Danskom i Srbijom. Srbija će joj biti prvi rival 16. juna.

Konačan spisak Engleske:

Oglasi

Golmani: Jordan Pickford (Everton), Dean Henderson (Crystal Palace), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley)

Defanzivci: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw ( Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)

Veznjaci: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)

Napadači: Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern München) , James Maddison (Tottenham), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)

Liverpoolov dvojac Jones i Quansah pozvani su po prvi put nakon što su redovito nastupali za momčad Jurgena Kloppa. Veznjak Jones igrao je 36 puta u svim mečevima za Redse, dok je Quansah pozvan nakon što je dvaput zabio u posljednje dvije utakmice u Liverpoolu kao stoper.

"Stvarno sam šokiran. Nije bio dobar, ali turnirski fudbal je toliko drugačiji od fudbalskog. Rashford bi trebao da bude tamo. Mislim da je trebalo biti mjesta za nekoga ko ima 60 utakmica za Englesku", komentarisao je paul Merson iz Sky Sportsa.

Top Komentari

user1658611289
Kakav Rasford igra za propali klub, niko ne spominje što nije pozvao ni Sancha iz Dortmunda. Nevjerovatno
0 0
Mel_Glupsonn
Rašo Messi ..pravda za rašida
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi