Ko zna šta će se dogoditi

Bellingham i Vinicius se bore za Zlatnu loptu, Kroos ih upozorava: "Pazite, možda vam je uzme..."

Edmir Škorić

Igrači Real Madrida Vinicius Junior i Jude Bellingham smatraju se jednim od glavnih favorita za osvajanje Zlatne lopte, a šanse će im porasti ako zablistaju u subotu u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Vinicius i Bellingham imali su savršenu sezonu. S Realom su osvojili La Ligu, sada ih očekuje veliko finale s Borussijom, pa nije ni čudo što ih se uvrstilo u uži krug favorita za Ballon d'Or. Naravno, daleko smo od konačne odluke, ali svakako su ove mlade zvijezde na dobrom putu da postanu najbolji na svijetu.

U konkurenciji će se naći i novi igrač Reala Kylian Mbappe, potom superstar Manchester Cityja Erling Haaland, ali zašto ne i Toni Kroos?

Ovaj 34-godišnji vezni fudbaler najavio je oproštaj od fudbala nakon Evropskog prvenstva. No, osvoji li i Ligu prvaka, a potom i Euro s Njemačkom, mnogi smatraju da bi on dobio laskavo priznanje.

Stoga se sam Kroos odlučio našaliti sa mlađim saigračima, pa im je poručio: "Momci, super ste, ali pazite da vam nagradu ne uzme starac poput mene. Budite oprezni", rekao im je bivši igrač Bayerna u šali, ali ko zna, možda zaista svoju veličanstvenu karijeru završi sa osvajanjem nagrade koja mu nedostaje.

Unatoč tome što ima već 34 godine, dobri stari Toni i dalje je na odličnoj razini-. U mirovinu odlazi u spektakularnoj formi, ali želja mu je da osvoji još jedan trofej Lige prvaka, a da onda stavi tačku na i fantastičnom predstavom na turniru u rodnoj Njemačkoj.

U Madridu su tužni zbog Kroosove odluke, pitanje ko i kako može da nadoknadi njegov izostatank u narednim godinama, ali on pak vjeruje da su igrači koji su tu poput Bellinghama, Gulera, Ceballosa, Camavinge... mogu da budu okosnica veznog reda.

Ipak, jasno je da će Florentino Perez u budućnosti potražiti još jednog igrača poput njega, a navodno je odluka pala na mladu zvijezdu Bundeslige Floriana Wirtza, koji je pod vodstvom Xabija Alonsa osvojio Bundesligu i Kup Njemačke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wirtz će s Kroosom igrati zajedno na Euru i očekuje se da ga Toni nagovori da prihvati poziv iz Madrida, a taj transfer planiran je tek narednog ljeta.

Također, nije isključeno da i Toni Kroos prihvati poziv Pereza, koji ga vidi kao budućeg sportskog direktora, ali iskusni Nijemac sada prvo želi da se dobro odmori od svega, a onda će naknadno donijeti odluku šta će dalje raditi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.