Vazquez glavna tema u državi zbog objave koju je ubrzo obrisao, tvrdi da se nije odnosilo na Španiju

Nezadovoljan je

Vazquez glavna tema u državi zbog objave koju je ubrzo obrisao, tvrdi da se nije odnosilo na Španiju

Edmir Škorić

Španski selektor Luis de la Fuente objavio je danas preliminarni spisak igrača za Evropsko prvenstvo. Pozvao je 29 fudbalera, ali izostale su neke zvijezde koje su se svakako nadale da će biti na njemu.

Konačan spisak za Euro bit će objavljen do 7. juna, što znači da će još trojica otpasti. Španski mediji i tamošnja javnost poprilično su iznenađeni odlukama selektora koji je vratio Marloca Llorentea i pozvao 30-godišnjeg Ayozea Pereza iz Betisa, koji do sada nije igrao.

Na spisku nema PSG-ove zvijezde Marca Asensia, ali ni njegovog bivšeg saigrača i desnog beka Reala Lucasa Vazqueza, koji je zajedno s Danijem Carvajalom bio "vladar Realove desne strane".

Vazquez je s Realom osvojio La Ligu, ima priliku u subotu osvojiti i Ligu prvaka (igrat će u finalu u Londonu protiv Borussije Dortmund op.a), ali očito to nije dovoljno da zaigra na Euru. 32-godišnjak je ove sezone upisao 37 nastupa, dao je tri gola uz 8 asistencija i bio je poprilično važan u rotaciji Carla Ancelottija.

Kada je saznao da nije na spisku, Vazquez je na društvenim mrežama ostavio dva emotikona koja "plaču od smijeha". Bio je to ironičan post na spisak De la Fuentea, ali ga je ubrzo obrisao.

Oglasi

Kasnije se fudbaler Reala pokušao izvući izjavom da daje maksimalnu podršku španskoj reprezentaciji na Euru 2024. i da je najvažniji rezultat tima, bez obzira ko je na spisku. Ali jasno je da kipti od bijesa što nije među putnicima za veliko takmičenje iako će reći da objava nema nikakve veze sa Španijom i odlukom selektora.

"Bilo je dosta polemike oko toga, ali to nije imalo nikakve veze s tim. Dajem maksimalnu podršku reprezentaciji. Uvijek sam bio za reprezentaciju i nadam se da će donijeti trofej kući", objasnio je Vazquez objavu.

Španija se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi sa Hrvatskom, Italijom i Albanijom, a do početka turnira odigraće prijateljske utakmice protiv Andore u Badajozu 5. juna, te tri dana kasnije protiv Sjeverne Irske u Mallorci.

Na spisku od igrača Reala nalaze se jedino Dani Carvajal i Nacho Fernandez, a umjesto Vazqueza je na spisku veteran iz Seville Jesus Navas.

Golmani: Unai Simón, David Raya, Álex Remiro.

Odbrana: Carvajal, Jesús Navas, Le Normand, Laporte, Vivian, Cubarsí, Nacho, Cucurella, Grimaldo.

Veznjaci: Rodrigo Hernández, Zubimendi, Llorente, Pedri, Aleix García, Mikel Merino, Fabián Ruiz, Fermín, Baena,

Napadači: Morata, Joselu, Dani Olmo, Ferran Torres, Oyarzabal, Nico Williams, Lamine Yamal i Ayoze.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676827692
Joselu igra badminton za Sporting Gijon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi