Supruga još jedne Realove zvijezde potvrdila njegov odlazak: "Stadion sam napustila u suzama"

Kroos nije jedini

Supruga još jedne Realove zvijezde potvrdila njegov odlazak: "Stadion sam napustila u suzama"

Edmir Škorić

Supruga još jednog fudbalera Real Madrida bila je vrlo uzbuđena nakon odlaska iz španske prijestolnice.

Real Madrid je veliki klub u kojem svi žele da zaigraju, a posebnost mu daje to što igrači koji zaigraju u njemu često budu vezani i osjećaju se kao da su im svi drugi u klubu članovi porodice.

Toni Kroos je nakon 10 godina otišao iz Reala i naravno svima je to teško palo. Sam Nijemac je bio tužan, a emocije su prevladale sinoć kada je posljednji put kročio na Bernabeuu protiv ekipe Betisa.

No, nije Kroos jedini koji je sinoć odigrao posljednju utakmicu kao igrač Reala. I dok Nijemca više nećemo gledati na terenu u ulozi fudbalera, neki drugi koji odlaze, ipak će ostati aktivni u fudbalu, ali pitanje je da li će se ikada više vratiti na madridski stadion.

"Danas je bio vrlo emotivan dan. Divan si. Volim te beskrajno. Uvijek s tobom. Otišla sam sa stadiona plačući zbog sve ljubavi koja je (danas i uvijek) iskazana mom suprugu.

Oglasi

Beskrajno hvala svima ljudi koji ste vjerovali u njega i toliko ste doprinijeli. Hala Madrid!“ napisala je Andrea Martínez, supruga Kepe Arrizabalage, na svom Instagram profilu, uz video u kojem prikazuje ispraćaj svog partnera na izlasku sa Santiago Bernabéua.

Španski golman ispunio je jedan od snova zaigravšo za Real Madrid. Stigao je na posudbu. Na početku je dobio startnu ulogu, no kasnije ga je ukrajinski golman Andrej Lunin izgurao sa gola, a kada se vratio Thibaut Courtois, bilo je jasno da za Kepu više nema mjesta.

Unatoč tome, Kepin stav bio je uzoran, te je bio velika podrška Luninu, Courtoisu i svim saigračima. Zbog toga napušta Real Madrid s naklonošću svih navijača kraljevskog kluba i sam je priznao da će uvijek pamtiti period proveden u ovom klubu.

On se sada vraća u Chelsea, a londonski klub mora da odluči da li ga zadržati ili prodati. Po svemu sudeći, bit će prodan jer mu ugovor traje do ljeta 2025. godine, a Plavci ga ne smatraju prvim izborom.

Ipak, Kepa ne mora da brine za budućnost jer već sada postoji niz timova u La Ligi koji su iskazali interes i spremni su da ga kupe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

29-godišnji golman je bio najskuplji golman na svijetu kada je došao u Chelsea iz Athletica za 80 miliona eura 2018. godine. Branio je i za Valadolid.

Ima 13 nastupa u dresu španske reprezentacije, ali nije pozvan na Evropsko prvenstvo. Španci imaju tri golmana, a to su David Raya iz Arsenala, Alex Remiro iz Sociedada i Unai Simon iz Athletica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi