Nakon Kroosa odlazi još jedno zbogom Realu ,ovaj put radi Modrića: "Odlazim i ja"

Kraljevi neće previše žaliti za njim

Nakon Kroosa odlazi još jedno zbogom Realu ,ovaj put radi Modrića: "Odlazim i ja"

Admin Čaušević

Toni Kroos je ove sedmice zvanično saopštio da na kraju sezone odlazi iz Real Madrida, ali i fudbala. Međutim, Nijemac neće biti jedini veznjak koji u narednoj takmičarskoj godini neće nositi dres Kraljeva.

Kroos nakon deset godina napušta Real Madrid. Ostavio je neizbrisiv trag u dresu Los Blancosa i njegov odlazak će sigurno biti nenadoknadiv za Carla Ancelottija.

Međutim, to neće biti slučaj sa još jednim veznjakom koji je najavio odlazak na kraju sezone pošto je praktično ispao iz svih kombinacija, pogotovo nakon dogovora da Luka Modrić ostane.

Bez obzira na Kroosov status bilo je za očekivati da Dani Ceballos nastavi nositi dres Reala, ali nakon odluke da Modrić ostane te Ancelotti promijeni formaciju za sljedeću sezonu.

Modrić će i naredne sezone biti Ancelottijeva "luksuzna" zamjena i joker s klupe što znači da bi se Ceballos opet grijao klupu, a izgleda da je zasićen od takvog statusa.

"Odlazim i ja", navodno je Ceballos poručio osobama od povjerenja prenose specijalizovani portali koji svakodnevno prate dešavanja u Realu.

Oglasi

Ovaj 27-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone skupio svega 1722 minuta u svim takmičenjima. U La Ligi je upisao 19 nastupa i na terenu proveo 584 minute.

Sve to govori da španski veznjak odavno nije u planovima Ancelottija pogotovo što se nameću drugi i mlađi igrači kao što su Arda Guller i Nico Paz.

Upravo zbog talentovanih Gullera i Paza u Realu i neće previše žaliti zašto će Ceballos na kraju sezone napustiti Real, a već se naziru i moguće destinacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Ceballosa u svojim redovima žele vidjeti Atletico Madrid i Milan, a Real se nada kakvoj takvoj zaradi sa nekada velikog talenta španskog fudbala.

Ceballos je u Real stigao 2017. godine iz Betisa, ali se nikada nije uspio nametnuti da bude redovan starter. Jedno vrijeme je bio i na posudbi u Arsenali. Sada je izgleda vrijeme za permanentni odlazak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi