Ancelotti je 'dobrica', ali danas je prepun arogancije: "Neki će finale gledati na TV-u"

Jasno je i na koga se odnosila poruka

Ancelotti je 'dobrica', ali danas je prepun arogancije: "Neki će finale gledati na TV-u"

Edmir Škorić

U finalu Lige prvaka u subotu 1. juna na stadionu Wembley u Londonu sastaju se Real Madrid i Borussia Dortmund.

Bit će ovo posljednja utakmica u sezoni kada govorimo o klupskom fudbalu, a naravno ekipu Reala mnogi vide kao favorita. Kraljevi žele rekordnu 15. titulu, a ujedno i da se na najbolji način od tima oprosti dugogodišnji veznjak Toni Kroos (34).

Na press konferenciji uoči posljednjeg čina Lige prvaka, Carlo Ancelotti (64), trener Real Madrida, želio je očigledno da "bocne" rivale koji se nisu uspjeli probiti u posljednju fazu Lige prvaka. Također, on je naglasio da su ekipe koje su bile najbolje u ovom takmičenju izborile finale.

"Dvije najbolje ekipe stigle su do finala Lige prvaka, a mnogi su već na odmoru i gledat će utakmicu na TV-u", rekao je Ancelotti na press konferenciji.

Oglasi

Najvjerojatnije je poruka italijanskog stručnjaka bila usmjerena na tradicionalne rivale Real Madrida u prvenstvu (Barcelona i Atletico Madrid), ali i na strašne protivnike s kojima se Los Blancosi susreću posljednjih godina u Ligi prvaka (Bayern München i Manchester City).

Real je u nokaut fazi pobijedio City, potom i Bayern, dok su Barca i Atletico izbačeni u četvrtfinalu od PSG-a i upravo Borussije Dortmund.

Španski prvak trenutno ima tri igrača sa najviše naslova Lige prvaka. Dani Carvajal i Luka Modrić te Toni Kroos imaju po pet trofeja. Zanimljivo da su na listi od 10 najboljih igrača koji su osvajali najviše naslova Lige prvaka igrači koji ili trenutno igraju za Real ili su ranije igrali za ovaj klub.

Govoreći o pripremama svog tima za finale, Ancelotti je rekao: "Jako dobro pripremamo ovu utakmicu, ali ne moram objašnjavati igračima šta da rade. Mislite da Carvajalu moram reći šta da radi u finalu?".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je svoj posljednji trofej u Ligi prvaka osvojio 2022. godine kada je u Parizu savladao Liverpool s 1:0. Nadalje, između 2014. i 2018. godine španska ekipa je četiri puta osvajala naslov, a jedan je pripao i najvećem rivalu Barceloni.

Ancelotti je nahvalio ekipu Borussije Dortmund, a posebno ga je dojmilo to na koji način su se igrači Edina Terzića borili protiv PSG-a u dvomeču polufinala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Naravno kad su vam sudije 13 igrac
0 0
Madridista
Donesi nam titulu majstore da pocrka ova sirotinja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi