Bivši saigrači

Bellingham otkrio poruku koju mu je pred finale poslao Sancho

Edmir Škorić

Dvojica engleskih fudbalera naći će se na suprotnim stranama u subotu 1. juna na stadionu Wembley u Londonu, kada se sastanu Real Madrid i Borussia Dortmund u finalu Lige prvaka.

Jadon Sancho, bivši igrač Manchester Uniteda, igrao je jednu sezonu zajedno sa Judeom Bellinghamom. Mladi veznjak je otišao u Španiju potpisavši za Real Madrid, a Sancho u međuvremenu iz Uniteda došao ponovo u Dortmund.

Sada će se naći u finalu i borit će se za trofej jedan protiv drugoga. Bellingham priznaje da mu je Sancho puno pomogao kada je tek stigao u Njemačku i da je bio njegov mentor na početku.

“Sancho mi je stvarno jako važan. Ne samo zato što dolazi iz iste zemlje kao i ja. Ili zato što govori istim jezikom", rekao je Bellingham za magazin Kicker 2020.

"Još je važnije kako me zagrli, ali i druge mlade igrače, kako nas bodri u našim sposobnostima, kako nam daje samopouzdanje."

Bellingham je dodao: “On je sjajan uzor engleskim igračima mojih godina. Puno mi znači primati pohvale i poticaje od njega. Puno mi pomaže."

A uoči subotnje utakmice na Wembleyu, Bellingham je razgovarao s Real Madrid TV-om o nizu tema, uključujući poruku koju je dobio nakon što su Los Blancosi rezervirali svoje mjesto u finalu drugom pobjedom protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada smo prošli u finale, dobio sam poruku od Jadona i rekao je, 'Vidimo se tamo'. “Jadon je bio neko ko me uzeo pod svoje kada sam tek stigao u Dortmund. On je stvarno dobar dečko i neko s kim sam proveo puno vremena."

Sancho trenutno uživa u svojoj drugoj čaroliji u Dortmundu nakon što se u januaru pridružio klubu na posudbi iz Manchester Uniteda. Za tim Edina Terzića postigao je tri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.