Florentino Perez čini čuda: Nakon Kyliana Mbappea dolazi još jedno pojačanje od 110 miliona eura

I to 2025. godine

Florentino Perez čini čuda: Nakon Kyliana Mbappea dolazi još jedno pojačanje od 110 miliona eura

Eldar Ganibegović

Florentino Perez i u osmoj deceniji života radi čuda na čelu Real Madrida. Prošloga ljeta doveo je Judea Bellinghama, ovog stiže Kylian Mbappe, a tu je plan i za ljeto 2025. godine.

Real Madrid je ove sezone stigao do trofeja Superkupa u Španiji, do titule prvaka Španije, a 1. juna će imati šansu da na Wembleyju protiv Borussije Dortmund po 15. put postane prvak Evrope.

Velike zasluge za sve to ima Jude Bellingham, mladi Englez koji je ljetos stigao iz Borussije Dortmund i koji je tokom cijele sezone jedan od ključnih igrača Kraljevskog kluba.

Ovog ljeta u Real Madrid dolazi još jedna velika zvijezda. Riječ je o Kylianu Mbappeu koji će kao slobodan igrač doći nakon isteka ugovora s PSG-om.

Tu se Real Madrid neće zaustaviti. Već postoji plan i za ljeto 2026. godine kada bi na Santiago Bernabeu trebalo da stigne pojačanje teško 110 miliona eura.

Naime, Real Madrid ovog ljeta neće da dovodi više preskupih igrača pošto mora pokriti dolazak pomenute francuske zvijezde, no sljedećeg ljeta se nastavlja sklapanje Galaktikosa.

Oglasi

Luka Modrić dobija zamjenu

Kako inostrani mediji prenose, prva meta za ljeto 2026. godine je Florian Wirtz, reprezentativac Njemačke i nevjerovatni fudbaler Bayer Leverkusena.

Kraljevi će čekati ljeto 2025. godine da počnu pregovore s čelnicima Apotekara, s obzirom na to da pomenuti fudbaler ima želju da još jednu sezonu igra u dresu Bayera.

S Leverkusenom je ove sezone osvojio duplu krunu u Njemačkoj, prvu u historiji kluba, a naredne sezone imati će šansu da igra i Ligu prvaka i dodatno skrene pažnju na sebe.

Sljedeća sezona trebala bi da bude posljednja u klubu i u karijeri za hrvatskog veznjaka Luku Modrića, pa bi Florian Wirtz trebao da bude njegova zamjena i da preuzme njegovu desetku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, 21-godišnji Florian Wirtz je ove sezone nastupio na ukupno 49 utakmica u dresu Apotekara te je postigao 18 golova uz 20 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Da nema koji igrac u Njemackoj da mu je istekao ugovor. Treba Sadaka fc igraca. Bankrotirali pa zicaju po Evropi.
4 0
user1714061798
Bravo sa njega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi