Rodrygo: Kada vidim da to Modrić radi, kako onda ja da ne radim?

Brazilac je to sve lijepo objasnio

Rodrygo: Kada vidim da to Modrić radi, kako onda ja da ne radim?

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Rodrygo ima tu sreću da igra sa nekim od najboljih svjetskih fudbalera, ali poseban utisak na njega ostavljaju "starci", prije svih Luka Modrić, koji i sa 38 godina može da bude pravi primjer za sve mlađe saigrače.

Real Madrid je isuviše lako osvojio 36. titulu u Španiji, a ima priliku da u subotu dođe do rekordne 15. titule u Ligi prvaka. Neće biti lako, ali kraljevski tim svakao će u finalu protiv Borussije Dortmund ući kao favorit. Biće to prilika da se kruniše sjajna sezona, a neki će imati priliku da osvoje i šestu Ligu prvaka, što će biti slučaj i sa Lukom Modrićem.

Iako ide prema 39. godini, i dalje je jedan od najvažnijih u svlačionici Reala i sve su prilike da će produžiti ugovor na još jednu sezonu, nakon što je Toni Kroos objavio da će okončati karijeru nakon Evropskog prvenstva.

Za razliku od Kroosa i Modrića, Rodrygo je na samom početku svoje karijere. Brazilac ima 23 godine i već osvojen naslov Lige prvaka, jedan je od najboljih ofanzivnih fudbalera na svijetu, a uzora vidi upravo u hrvatskom reprezentativcu.

"Lako je nama mlađima, jer ako vidimo Modrića, koji ima 38 godina i pet trofeja Lige prvaka i osvajač je Zlatne lopte, kako trči od kornera do peterca, kako ja to da ne radim? Oni stariji daju primjer i svi razumiju šta je Real Madrid", rekao je Rodrygo dok je gostovao u jednom podcastu.

Oglasi

On je pravo lice Modrića upoznao još na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon utakmice Brazila i Hrvatske, kada je Luka tješio i grlio svog mladog saigrača, pa mu govorio da je "svaki poraz težak, ali da je to samo lekcija".

Zbog takvih stvari je bivši igrač Dinama omiljen ne samo među fudbalerima i pristalicama Reala, nego i širom svijeta.

Vjerovalo se da će Luka pristati na manju platu i da će ostati u Realu, no posljednje informacije govore da će dobiti jednake uslove koje trenutno ima, čime mu je klub ponovo pokazao veliko poštovanje.

Modrić je prošle sezone igrao mnogo manje nego u nekim prošlim sezonama, ali to nije bio razlog da Hrvat napusti prijestolnicu Španije i potraži možda utočište u nekoj egzotičnoj zemlju gdje bi dobio sve što poželi. Ali on nije tip koji ide za novcem, želi i dalje da igra na najvećem nivou, pa makar i dobijao mnogo manje prostora za igru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zadranin inače može da postane u subotu najtrofejniji igrač u historiji Reala ako osvoji Ligu prvaka. To bi mu bio 26. trofej, a toliko ih ima i njegov saigrač Nacho Fernandez.

"Sada nam ostaje posljednji korak. Bit ćemo usredotočeni kako bismo odigrali spektakularnu utakmicu", rekao je Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi