Borussia Dortmund prodaje Karima Adeyemija - Naredna destinacija je Engleska?

Odlazak sa Signal Iduna Parka

Borussia Dortmund prodaje Karima Adeyemija - Naredna destinacija je Engleska?

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok uskoro počinje, a jedan od onih koji bi mogli da promijene klub je i član Borussije Dortmund, Karim Adeyemi.

Sezona u Bundesligi je gotova i Borussia Dortmund se i ovaj put morala zadovoljiti "samo" plasmanom u Ligu prvaka. Prekinuta je dominacija Bayerna, ali ju je prekinuo Bayer Leverkusen.

Međutim, Borussia Dortmund će imati šansu da završi sezonu na najbolji mogući način - osvajanjem titule prvaka Evrope.

Milioneri su se plasirali u finale Lige prvaka koje će 2. juna od 21:00 igrati protiv Real Madrida na Wembleyju u Londonu, a ta utakmica biti će posljednja u dresu Borussije za neke fudbalere.

Od ranije je poznato da se od kluba nakon 12 godina oprašta Marco Reus, a još jedan fudbaler koji bi mogao da napusti klub je Karim Adeyemi.

Njemački Sky Sports objavio je kako je Borussia Dortmund spremna da ga proda, a da za njega postoji interes određenih klubova iz Engleske.

Oglasi

Utakmica protiv Real Madrida na Wembleyju sigurno može doći kao odlična preporuka Adeyemija ka drugim velikim klubovima i ostaje da vidimo šta će biti od svega.

[twitter]https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1795133218124865710[/twitter

Ugovor Karim Adeyemi s Borussijom Dortmund ima do ljeta 2027. godine, pa će Uprava kluba s Westfalena imati tako dobru poziciju u pregovorima. Igračeva cijena procjenjuje se na oko 28 miliona eura.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac nigerijskog porijekla (rođen u Minhenu), u Borussiju je stigao u ljeto 2022. godine za 30 miliona eura iz austrijskog Salzburga.

Ranije u karijeri igrao je za Liefering, a u mlađim kategorijama za Unterhaching, Forstenried i Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upisao je i četiri nastupa za A selekciju Njemačke uz jedan pogodak. Ima 17 nastupa za mlađe selekcije Njemačke i pet postignutih golova.

Ove je sezone na 33 nastupa zu svim takmičenjima postigao pet golova i podijelio dvije asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Precjenjen igrač, bio najlošiji protiv psg
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi