Bellingham i Vinicius se bore za Zlatnu loptu, Kroos ih upozorava: "Pazite, možda vam je uzme..."

Ko zna šta će se dogoditi

Bellingham i Vinicius se bore za Zlatnu loptu, Kroos ih upozorava: "Pazite, možda vam je uzme..."

Edmir Škorić

Igrači Real Madrida Vinicius Junior i Jude Bellingham smatraju se jednim od glavnih favorita za osvajanje Zlatne lopte, a šanse će im porasti ako zablistaju u subotu u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Vinicius i Bellingham imali su savršenu sezonu. S Realom su osvojili La Ligu, sada ih očekuje veliko finale s Borussijom, pa nije ni čudo što ih se uvrstilo u uži krug favorita za Ballon d'Or. Naravno, daleko smo od konačne odluke, ali svakako su ove mlade zvijezde na dobrom putu da postanu najbolji na svijetu.

U konkurenciji će se naći i novi igrač Reala Kylian Mbappe, potom superstar Manchester Cityja Erling Haaland, ali zašto ne i Toni Kroos?

Ovaj 34-godišnji vezni fudbaler najavio je oproštaj od fudbala nakon Evropskog prvenstva. No, osvoji li i Ligu prvaka, a potom i Euro s Njemačkom, mnogi smatraju da bi on dobio laskavo priznanje.

Stoga se sam Kroos odlučio našaliti sa mlađim saigračima, pa im je poručio: "Momci, super ste, ali pazite da vam nagradu ne uzme starac poput mene. Budite oprezni", rekao im je bivši igrač Bayerna u šali, ali ko zna, možda zaista svoju veličanstvenu karijeru završi sa osvajanjem nagrade koja mu nedostaje.

Oglasi

Unatoč tome što ima već 34 godine, dobri stari Toni i dalje je na odličnoj razini-. U mirovinu odlazi u spektakularnoj formi, ali želja mu je da osvoji još jedan trofej Lige prvaka, a da onda stavi tačku na i fantastičnom predstavom na turniru u rodnoj Njemačkoj.

U Madridu su tužni zbog Kroosove odluke, pitanje ko i kako može da nadoknadi njegov izostatank u narednim godinama, ali on pak vjeruje da su igrači koji su tu poput Bellinghama, Gulera, Ceballosa, Camavinge... mogu da budu okosnica veznog reda.

Ipak, jasno je da će Florentino Perez u budućnosti potražiti još jednog igrača poput njega, a navodno je odluka pala na mladu zvijezdu Bundeslige Floriana Wirtza, koji je pod vodstvom Xabija Alonsa osvojio Bundesligu i Kup Njemačke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wirtz će s Kroosom igrati zajedno na Euru i očekuje se da ga Toni nagovori da prihvati poziv iz Madrida, a taj transfer planiran je tek narednog ljeta.

Također, nije isključeno da i Toni Kroos prihvati poziv Pereza, koji ga vidi kao budućeg sportskog direktora, ali iskusni Nijemac sada prvo želi da se dobro odmori od svega, a onda će naknadno donijeti odluku šta će dalje raditi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ako opet Mesi uzme onda stvarno treba ukinuti nagradu.
0 0
Ecosport
Opet Messi the GOAT osvaja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi