Kapiten odmorio

Zmajevi odradili novi trening, Edin Džeko u dogovoru sa selektorom nije trenirao

Eldar Ganibegović, foto: Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenirala je i večeras u Butmiru, a jedini koji je preskočio trening je Edin Džeko.

Naredne sedmice fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra dvije jake prijateljske utakmice, a za njih se priprema u Sarajevu.

Izabranici Sergeja Barbareza večeras su odradili novi trening u Butmiru, koji je u dogovoru sa selektorom i medicinskim timom preskočio Edin Džeko.

Osim kapitena naše reprezentacije, svi ostali su normalno trenirali i željno čekaju utakmice protiv trenutno zvanično dvije najbolje reprezentacije u Evropi.

Što se Edina Džeke tiče, vrijedi podsjetiti da je napadač turskog Fenerbahčea i juče trenirao odvojeno od ekipe.

Podsjetimo, naša selekcija 3. juna gostuje u Newcastleu kod viceprvaka Evrope, reprezentacije Engleske.

Šest dana kasnije gostujemo i kod prvaka Evrope kojem će to biti posljednja provjera pred EURO. Riječ je o selekciji Italije.

Inače, u reprezentaciji Bosne i Hercegovine pušu neki novi vjetrovi dolaskom Sergeja Barbareza, Emira Spahića i ostatka tima.

Igrači kao što su Amar Dedić i Rade Krunić povrijeđeni su stigli na okupljanje, a rad Barbareza i Spahića hvale svi (novi) igrači.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.