Fudbalska reprezentacija BiH naredne sedmice igra na najružnijem stadionu u Evropi

Carlo Castellani nosi neslavan "epitet"

Fudbalska reprezentacija BiH naredne sedmice igra na najružnijem stadionu u Evropi

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvoj trećini juna igra dvije prijateljske utakmice, obje na gostujućem terenu, a drugu od njih igrati će na najružnijem stadionu u Evropi.

Iako neće igrati na Evropskom prvenstvu, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati će u junu mjesecu dvije jake prijateljske utakmice.

Protivnici izabranika Sergeja Barbareza biti će prvo viceprvaci Evrope, Engleska i to u Newcastleu 3. juna, a šest dana kasnije i prvaci, Italija i to u Empoliju.

Utakmica protiv Italije igrati će se dakle na Carlo Castellani stadionu, a koji važi za najružniji stadion u Evropi, a mnogi će reći i na svijetu.

Riječ je o zdanju na koje stane 16.800 gledatelja i čije su tribine potpuno razdvojene i prilično udaljene od terena zbog atletske staze.

Ujedno će ovo biti i posljednja provjera selekcije Italije pred nastup na Evropskom prvenstvu u grupi smrti zajedno s Hrvatskom, Španijom i Albanijom koja je autsajder.

Oglasi

Maksimir također na listi najružnijih

Drugi najružniji stadion je Balaidos, na kojem svoje utakmice igra Celta iz Viga. Ovaj je klub počeo raditi na sređivanju stadiona pa su izgrađene nove tribine.

Celta je izgradila istočnu tribinu, a troškovi rekonstrukcije su povećani s 30 na 50 miliona eura.

Kao treći najružniji stadion u Evropi proglašen je Maksimir koji službeno može primiti 24.851 gledatelja, a nakon zemljotresa u Zagrebu zatvorena mu je istočna tribina, koja je neupotrebljiva.

U pet najružnijih se nalaze King Baudouin u Briselu, kapaciteta 50 hiljada gledatelja, te Getafeov stadion Coliseum Alfonso Perez, na koji stane 17 hiljada gledatelja.

Svi podaci iz ovog članka temelje se na istraživanju agencije Money na osnovu recenzija na platformama poput Googlea, TripAdvisora i Football Grounda.

Top Komentari

Ero
svi vi koji pljujete po našim stadionima mrzite naše stadione jer je, eto, navika da se to tako radi. vama su grbavica, bilino polje i koševo ružni stadioni jer—ne znam—samo vas allianz arena i etihad zadovoljavaju. budimo pošteni, ovi stadioni u nas su zapravo i više nego zadovoljavajući. a sad to što svak izigrava gospodu koja je zadovoljna samo sa modernističkim stadionima napravljenim u zadnjih 15-20 godina to je druga stvar
0 1
AJDIN2000
Nisu oni vidjeli kosevo I grbavicu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi